MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За час АТО на Донбасі загинули близько 2,3 тисячі українських військових

29.07.2015   
Георгій Кобзар

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули близько 2 тис. 300 військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомив журналістів начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Ноздрачов.

«На сьогоднішній день загиблих – близько 2300 військовослужбовців. Але сказати, скільки пропало безвісти – дуже важко, тому що, з досвіду, 40% з них – це люди, що знаходяться в полоні. Але ми ще не встановили місця їх знаходження. І близько 60% – це загиблі військовослужбовці. Тому з 270 безвісти зниклих військовослужбовців ми вважаємо, що десь 70-80 в полоні, а інші, на жаль, загиблі», – зазначив Ноздрачев.

Одночасно Директор Департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ірина Федорчук розповіла, що за час здійснення АТО була створена єдина в Україні база ДНК профілів загиблих та зниклих безвісти, завдяки якій під час проведення молекулярно-генетичної експертизи вдалося встановити особи сотень загиблих.

Нагадаємо, що, крім жертв серед військових ЗСУ, є загиблі серед особового складу МВС, Національної гвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, ДСНС та добровольців, зокрема, в рядах «Правого сектору».

За офіційними даними ООН, всього за час конфлікту на сході України загинуло 6, 5 тисяч чоловік, серед них значна частка – мирне населення.

 Поділитися