MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бійців 92 бригади ЗСУ перевірили на гепатит С: є хворі

05.08.2015   
Юрій Нужний

Днями бійці 92-ї бригади, що дислокується у Башкирівці під Чугуєвом, мали змогу перевірити свою кров на гепатит С.

Як повідомляє «Главное», начальник регіонального медіа-центру Міноборони Дмитро Горбунов поінформував, що «за підсумками перевірки військовослужбовців та демобілізованих воїнів на гепатит С, військові лікарі разом з цивільними колегами на місці визначилися з подальшим лікуванням осіб, у яких експрес-тест показав позитивний результат».

При цьому кількість виявлених хворих військовослужбовців не повідомляється.

Щоправда, на сайті «АТН» зазначено: заступник. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Галина Сіроштан зауважила, що учасники АТО та демобілізовані будуть отримувати лікування поза всякою чергою, і таких хворих сьогодні 3 пацієнти.

Цікаво, що ще два роки тому курс лікування від гепатиту С обходився в 10 тисяч доларів, завдяки натиску громадських організацій цю вартість вдалося знизити до 3-х тисяч, а зараз мова йде про те, щоб новітні препарати Україна могла закупити за державний рахунок по 1200 доларів за курс лікування.

 Поділитися