MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росія почала вчення бомбардувальної авіації на кордоні з Україною

12.08.2015   
Яніна Смелянська
Біля кордону з Україною в Ростовській області розпочалися навчання армійської авіації по "прицільному бомбометанню". Про це повідомляють в Міноборони РФ

Біля кордону з Україною в Ростовській області розпочалися навчання армійської авіації по "прицільному бомбометанню".

"У Південному військовому окрузі проводяться планові льотно-тактичні навчання, в яких задіяно понад 300 пілотів, бортових фахівців і фахівців наземних служб авіаційних військових частин 4 армії ВПС і ППО, дислокованих у Ростовській області. У вченні задіяно близько 20 літальних апаратів, серед них фронтові бомбардувальники Су-24М, транспортні вертольоти Мі-8 і транспортно-десантні Мі-26 ", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони РФ.

Під час польотів на навчально-бойове застосування на авіаційний полігон "Копанської", розташований в Краснодарському краї, екіпажам фронтових бомбардувальників Су-24М належить виконати "прицільне бомбометання по повнорозмірним мішенях, що імітує інженерні укріплення, живу силу і техніку умовного противника. Бомбометання буде проходити на висотах від 500 м до 2 км. Крім практичного бомбометання, льотчики відпрацюють прийоми догляду від засобів протиповітряної оборони умовного противника ", - йдеться в повідомленні.

У ході навчань екіпажі армійської авіації здійснять близько 50 вертолетовилетов, при цьому відпрацюють завдання з доставки особового складу, майна та важких вантажів на зовнішній підвісці до місця проведення вчення, посадку на непідготовлені майданчики, а також пошук і евакуацію постраждалих.
Пілоти будуть діяти в обстановці, максимально наближеній до бойової.

Що стосується нових обставин, щодо відносин України та Россії у період воєнного стану, то сьогодні глава Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони, полковник Валентин Федічев заявив, що на окупованих територіях Донбасу на теперешній час знаходиться близько 42-43 тисяч бойовиків і військових з Росії.

"Загальна кількість становить приблизно 42-43 тис. Російсько-сепаратистських військ", - сказав він.

При цьому Федичев зазначив, що безпосередньо кількість регулярних збройних формувань РФ становлять від 8 до 13 000 чоловік, а бойовики самопроголошених ЛНР і ДНР - близько 32-34 тисяч.

Крім цього, він заявив, що, за даними Генштабу "в рядах бойовиків, які воюють на Донбасі, близько 70-80% є громадянами РФ".

У той же час, серед російських бойовиків знаходиться великий відсоток асоціальних елементів.

"Деякі мають від 2 до 4 років судимості і природно повернення їх на територію РФ російському керівництву не потрібно. Фактично, вони купили квиток в одну сторону. Вони поставлені перед вибором: або вони будуть тут знищені або вони потраплять до рук правоохоронних органів", - підкреслив він.

 

 Поділитися