MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Плотницький звинуватив Київ в неспроможності ЛНР

17.09.2015   
Яніна Смелянська
Ватажок луганських терористів Плотницький обурений тим, що Київ ігнорує ведення діалогу із квазі-республіками. А саме це провокує самопроголошені республіки зближуватися із Росією.

Ватажок так званої "Луганської народної республіки" Ігор Плотницкий має намір ще більше зблизитися з Росією.

На його думку, інтеграція ЛНР в Росію - це об'єктивний і неминучий процес - заявив він в інтерв'ю виданню РІА новини.

Плотницький стверджує, що інтеграція ЛНР в Росію - це об'єктивний і, швидше за все, неминучий процес, який відповідає корінним інтересам і устремлінням жителів Луганщини.

"Право быть вместе с Россией мы отстаивали с оружием в руках и готовы обсуждать пути интеграции Донбасса в Россию и в великий русский мир", - заявив він

Ватажок бойовиків підкреслив, що Київ робить все, щоб інтеграція невизнаних ДНР і ЛНР в Україні була неможлива. Офіційний Київ жодного разу не намагався вступити в діалог з Луганськом і Донецьком, додав Плотницький.

Варто відзначити, що зовсім недавно стало відомо, що кожен місяць утримання так званих ДНР і ЛНР самій Росії обходиться в 2,5 мільярда рублів (близько 37 мільйонів доларів).

За наявною інформацією, ці гроші нібито йдуть на виплати пенсій на окупованому Донбасі. Хоча за заявами жителів самопроголошених ЛНР і ДНР пенсії і зарплати у вкрай мінімальних розмірах, люди бачать не так вже й часто. Середня пенсія, середнього пенсіонера оцінена керівництвом, наприклад ЛНР, в 2500 російських рублів. Сума смішна, при тій ціновій реальності на товари, яка має місце бути в невизнаних республіках.

Як пише агентство Bloomberg, ДНР повністю залежить від фінансової підтримки Росії, а також від податків. Уряд самопроголошеного регіону намагається обкласти божевільними податками місцевих бізнесменів, змушуючи їх під автоматами відкривати рахунки в "Центральному банку".

Олександр Ходаковський, секретар Ради безпеки самопроголошеної ДНР, розповів, що до початку бойових дій ціни в магазинах були в три рази нижче. На прилавках часто з'являються товари російського походження, наприклад, сигарети "Новоросія" користуються популярністю у сепаратистів. Ціна на них нижча ніж на інші цигарки, да і назва патріотична привертає увагу.

За словами глави Центрального банку терористичної ДНР Ірини Нікітіної, у місцевих підприємців відкрито у банку 14 тисяч рахунків. Це дозволяє імпортерам платити своїм постачальникам з Росії через російських кредиторів або через банк в Південній Осетії, розповіла Нікітіна.

У свою чергу, трохи раніше, спостерігаючи за "розвитком" невизнаних республік сенатор-республіканець Джон Маккейн запропонував ватажкові бойовиків ЛНР Ігорю Плотницькому просто скласти зброю і назвав так звану республіку "уявної країною".

Так американський політик відповів на пропозицію ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького відвідати окремі від України вибори в окупованій Луганської області.

"Хоча зазвичай я не беру участь у спостереженні на виборах в уявних країнах, я вдячний за це унікальне запрошення. Якщо так звана "Луганська народна республіка "зацікавлена у проведенні демократичних виборів, я пропоную її прихильникам скласти зброю і взяти участь у наступному раунді виборів у вільній і єдиній України ", - йдеться у відповіді Маккейна.

Після цієї заяви в прес-службі сенатора додатково підтвердили відмову Маккейна від запрошення відвідати вибори.

Слід зазначити, що місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Проте влада ДНР і ЛНР встановили власні дати: Донецьк планує провести вибори 18 жовтня, а Луганськ - 1 листопада. Ватажки квазі-республік заявили, що Київ прийняв закон "Про місцеві вибори" в односторонньому порядку, не погодивши з ними. Київ у свою чергу заявляє, що вибори в Донбасі можуть бути визнані тільки у разі їх проведення за українськими законами.

 Поділитися