MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Презентація перших результатів проекту ЄС щодо захисту прав ВПО в Україні

28.09.2015   
медіа-група ХПГ
28 вересня проект ЄС, спрямований на захист прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні, презентував перші результати в Харкові. Проект вже надав багатьом ВПО в Харківській області місце проживання, а також здійснив ремонт приміщень, де проживають ВПО. ВПО також були забезпечені юридичною консультаційною допомогою, соціальним захистом та медичним обслуговуванням. Одним із напрямків допомоги є надання медикаментів та забезпечення медичним обладнанням дітей-інвалідів ВПО. Основні спікери, які безпосередньо щодня співпрацюють з ВПО, ознайомили з результатами роботи в усіх напрямках допомоги.

28 вересня проект ЄС, спрямований на захист прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні, презентував перші результати в Харкові. Проект вже надав багатьом ВПО в Харківській області місце проживання, а також здійснив ремонт приміщень, де проживають ВПО. ВПО також були забезпечені юридичною консультаційною допомогою, соціальним захистом та медичним обслуговуванням.

Одним із напрямків допомоги є надання медикаментів та забезпечення медичним обладнанням дітей-інвалідів ВПО. Основні спікери, які безпосередньо щодня співпрацюють з ВПО, ознайомили з результатами роботи в усіх напрямках допомоги.

Проект ЄС «Захист прав внутрішньо-переміщених осіб в Україні» спрямований на реалізацію прав внутрішньо переміщених осіб, розвиток конструктивної співпраці між громадянським суспільством і державою для ефективного захисту прав ВПО та зміцнення впливу громадянського суспільства на відповідну державну політику. Проект розпочав свою дію у червні 2015 року.

Проект реалізується громадською організацією "Харківська правозахисна група " у партнерстві з благодійними фондами "Станція Харків", "Країна понад усе", "Благо", "Берегиня Сходу".

Найбільш актуальні питання пов’язані із реалізацією проекту були озвучені під час прес-конференції 28 вересня.

 

 Поділитися