MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Про конфлікт у Сирії. Інфографіка

02.10.2015    джерело: tsn.ua
медіа-група ХПГ
ТСН.ua зібрав останні дані про жертв війни, кількість біженців та бомбардування авіації РФ.

Протягом чотирьох років бойових дій у Сирії жертвами конфлікту загалом стали понад 239 тисяч людей. Збройний та політичний конфлікт у Сирії розпочався 15 березня 2011 року з демонстрацій, які були частиною Арабської весни, та переріс у повстання та громадянську війну в 2012 році. Після того, як Росія втрутилися у війну в Сирії, на міжнародній політичній арені дещо змінилися правила гри. Найактивнішу роль у сирійському конфлікті зараз беруть США, Ірак та РФ. Відповідно, країни, які раніше мали політичні розбіжності, зараз отримали нові спільні інтереси в регіоні. Як виглядає зацікавленість цих країн у сирійському конфлікті – можна подивитися у інфографіці.

Наразі за територіями Сирії здійснює контроль ціла низка протиборчих сил – уряд країни, бойовики "Ісламської держави", повстанці, що виступають проти президента Сирії Башара Асада, та курди.
Жертвами бойових дій з початку конфлікту стали більше 239 тисяч людей. Серед загиблих найбільше мирних жителів – майже 78 тисяч. 

Вчора, 30 вересня, Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна дозволила використовувати російські війська в інших країнах. Про військову допомогу у російського керівництва просив президент Сирії Башар Асад. У цей же день російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії. Під бомбардування російської авіації потрапили райони неподалік Латакії, Хомса та Хами. Сьогодні, 1 жовтня, російські військово-повітряні сили розширили географію атак та завдали удари по місту Телль-Біса (Хомс), місту Джиср-аш-Шугур, провінції Ідліб (місто Кафр Набл) та районах провінції Хама далі на південь (Аль-Латамін).
Внаслідок бомбардування в районах населених пунктів 30 вересня загинули, за різними даними, від 27 до 65 людей. Вказана статистика – втрати лише серед цивільного населення. Згодом опозиційні сили у Сирії повідомили, що від другої хвилі бомбардувань російської авіації по місту Джиср-еш-Шугур постраждали п’ятеро осіб. Іншої інформації про жертв атаки поки не надходило. Удари авіації були націлені на райони, контрольовані урядом Сирії повстанцями, що виступають проти президента Башара Асада. Натомість у Міноборони РФ стверджували, що б’ють по позиціях бойовиків "Ісламської держави".

Через сирійський конфлікт суттєво зросла кількість мігрантів, які втекли шукати кращого життя до інших країн. Так, від початку бойових дій у Сирії вимушеними мігрантами стали понад 4 мільйони людей. Лише з початку 2015 року в пошуках кращого життя до Європи приїхали близько півмільйона людей. Найчисленніші національні групи серед них - це сирійці та іракці. При цьому, не менше 2,5 тисяч осіб загинули з початку 2015 року, намагаючись втекти до інших країн з місця бойових дій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Поділитися