MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Найманець отримав 8,5 років за підготовку вбивства політичного емігранта з Росії

09.10.2015   
Юрій Шершень
Київський районний суд м. Харкова засудив до 8,5 ув’язнення кілера, який мав здійснити вбивство колишнього співробітника ФСБ, громадянина Російської Федерації Іллі Богданова, що попросив політичного притулку в Україні.
Київський районний суд м. Харкова засудив до восьми з половиною років ув’язнення кілера, який мав здійснити вбивство колишнього співробітника ФСБ, громадянина Російської Федерації Іллі Богданова, що попросив політичного притулку в Україні, і є бійцем Добровольчого українського корпусу. Як повідомляє медіа група «Об’єктив», найманий вбивця був затриманий співробітниками Служби безпеки України в кінці січня цього року. Під час затримання він повідомив, що в 2014 році в Бєлгороді (РФ) був завербований лідером «Оплоту» Євгеном Жиліним і співробітниками ФСБ Росії. За вказівкою кураторів зловмисник збирав інформацію про переміщення українських підрозділів, а згодом отримав завдання на вбивство політбіженця. Під час проведення обшуку у затриманого були вилучені снайперська гвинтівка, з якої він планував застрелити Богданова, безшумний пістолет (російського виробництва) і патрони до зброї. Зазначимо, що після провалу планів російських спецслужб щодо створення на теренах Харківщина так званої «ХНР», Харків фактично перетворився на прифронтове місто, в якому відбулася вже низка терористичних нападів, спрямованих проти проукраїнських активістів. І значну частину терактів вдалося попередити, завдяки пильності громадян та правоохоронців.
 Поділитися