MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Россійський суд відмовився оприлюднити показання Плотницького у справі Савченко

26.11.2015   
Яніна Смелянська

Суд у російському місті Донецьк, продовжує розглядати справу українки, Народного депутата Надії Савченко. На черговому засіданні суд країни - окупанта відмовився оприлюднити матеріали допиту лідера угруповання бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького, який виступав у закритому режимі.

На оприлюдненні матеріалів наполягав захист Савченко.

«Ми впевнені, що Плотницький лжесвідчив. Ми наполягаємо на публікації стенограми показань Плотницького… Суд був введений в оману, ніякої небезпеки для Плотницького не було. Він сам заявив про політичні причини», – стверждує адвокат Марк Фейгін.

Крім того, захист Савченко подав ще одне клопотання – про відведення прокурорів у справі. «Прокурори погрожують усунути захисників Савченко з процесу. Наша заява про їх відвід зачепила за живе», – написав інший адвокат українки Микола Полозов. Це клопотання суд також відхилив.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

 Поділитися