MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Безоплатна правова допомога для тих, хто залишив свої домівки через конфлікт на Донбасі

27.11.2015   
Андрій Пекаренін
У 5 населених пунктах Харківської області працюють офіси правозахисників, що надають як первинну, так і вторинну безоплатну юридичну допомогу всім бажаючим внутрішньо переміщеним особам:
Не раз внутрішньо переміщені особи були в патовій ситуації, не знаючи, куди їм йти і що робити, не розуміючи, як тепер жити далі і хто ж їм може допомогти в складному життєвому становищі, в якому вони опинилися. Нам – людям, які не знають жахів війни, що відбувається на сході нашої країни, які не можуть осягнути всю трагедію втрати рідних або близьких людей (у формально мирний час!), відчути втрату всього нажитого важкою працею за довгі роки, складно судити про те, що почувають жінки, чоловіки, старі та діти, які пережили весь цей кошмар, і з болем вирвалися з лап смерті. Але наше завдання – допомогти цим людям, зробити все від нас можливе, щоб внутрішньо переміщені особи (читай: біженці у власній країні) вирішили найбільш нагальні проблеми та отримали змогу скоріше стати на ноги в нових громадах. Вимушені переселенці, в яких виникає величезна кількість питань в першу чергу правового характеру, після прибуття до Харківської області можуть вирішити їх у висококваліфікованих юристів, правозахисників і консультантів міськрайонної громадської організації «Чугуївська правозахисна група». Як отримати довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеного особи? Як одержати адресну допомогу? Як получити субсидію, оформити соціальну допомогу або пенсію? Як оформити або отримати спадщину? Як зрештою захистити свої права, в тому числі і в судовому порядку? На всі ці та інші питання, що цікавлять переселенців, можуть відповісти наші правники. У 5 населених пунктах Харківської області вже не перший день працюють наші офіси, що надають як первинну, так і вторинну юридичну допомогу всім бажаючим внутрішньо переміщеним особам: - у м. Харкові на пр. Московському, 299-а (1 поверх автобусної станції №6 біля метро «Пролетарська); - у м. Чугуєві на вул. Рози Люксембург, 16а (офісний центр біля центральної аптеки); - у Куп’янську на вул. Ковальській, 1 (будівля автовокзалу); - в смт. Шевченкове на вул. Кірова, 32 (будівля автостанції); - в смт. Печеніги на вул. Харківській, 100 (будівля Ощадбанку). Ініціатива «Надання правової підтримки внутрішньо переміщеним особам на території Харківської області на системному рівні» реалізується ЧПГ за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (в рамках проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та Уряду Японії. Даний Проект здійснюється ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою.
 Поділитися