MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Судаку провели обшук у будинку голови районного меджлісу

02.12.2015    джерело: radiosvoboda.org
Яніна Смелянська

«Крим. Реалії» повідомляє, що сьогодні у Судаку анексованого Росією Криму російські спецслужби влаштували обшук у будинку голови районного меджлісу Ільвера Аметова.

«Я сам у лікарні лежу з опіками. Мені подзвонили, сказали, що прийшли з обшуком. Це було, десь о 7 ранку і зараз, по-моєму, вони закінчили», – розповідає Аметов.

Подробиць обшуку Аметов поки що не знає, але сказав, що ті, хто його проводив, не повідомили про мету свого візиту.

«Я голова меджлісу районного, очевидно, незадоволені моєю роботою», – пожартував він.

За словами Аметова, під час обшуку в будинок, де перебували тільки жінки і четверо малолітніх дітей, нікого не пускали. «Люди зібралися там біля будинку, стояли, чекали, але нікого не пускали. Не знаю, що вони шукали», – зазначив глава Судакського районного меджлісу.

Ільвер Аметов перебуває в лікарні Судака після опіків, отриманих від вибуху газового котла в його будинку. Вибух стався, коли півострів залишився без світла.

Офіційні коментарі «силових відомств» Криму щодо обшуку відсутні.

30 листопада у Криму відбулися обшуки у заступника голови регіонального меджлісу Радянського району Рустема Меннанова, у голови регіонального меджлісу Кіровського району Екрема Абдульватова.

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял уточнив, що обшук у квартирі Абдульватова пов’язаний з підривом електроопор в Херсонській області.

Офіційних повідомлень за цими фактами від «правоохоронних відомств» Криму теж немає.

 Поділитися