MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

28 тисяч чоловік повернулися в листопаді на окуповану територію Донбасу

09.12.2015   
Юрій Нужний
Про це, зокрема, свідчать офіційні дані контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) на межі зони АТО.

Про це, зокрема, свідчать офіційні дані контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) на межі зони АТО.

Як зазначають у громадській організації «Луганське земляцтво», протягом 2015 року кількість людей, що перетинають лінію розмежування в обидві сторони, щомісяця була приблизно однаковою. Тобто вимушені переселенці час від часу відвідували свої будинки і родичів, після чого поверталися на нове місце проживання.

Однак починаючи з липня, в період відносного затишшя бойових дій, відзначається зростання числа тих, хто повертається на окуповані території так званих «ДНР» і «ЛНР».

Так, протягом липня-листопада 2015 року через КПВВ «Новотроїцьке» на окуповану територію виїхало 545,3 тис. осіб, а повернулося в контрольовану урядом України – 469,2 тис. чол. У той же час через КПВВ «Зайцеве» на окуповану територію виїхало 492,9 тис. осіб, а повернулося – 450,1 тис.

У листопаді кількість людей, що повернулися на непідконтрольні території, зросла до 28 тисяч.

Подібна тенденція може свідчити про те, що переселенцям, на жаль, як і раніше, дуже складно прижитися в нових місцях, де, як правило, не можуть забезпечити новоприбулих ВПО стабільною роботою, заробітком і житлом.

Як зазначають у «Луганському земляцтві», люди повертаються на окуповану територію не з політичних причин, а через матеріальні труднощі, відсутність реальної підтримки з боку держави в питаннях надання тимчасового житла, роботи та соціальних гарантій, достатніх для того, щоб прогодувати свої сім’ї.

 Поділитися