MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадськість вимагає перегляду справ свавільно засуджених

17.02.2016   
18 лютого о 15:00 під стінами Верховної Ради України відбудеться акція за ініціативи родичів засуджених за свавільними вироками і представників громадських організацій та народних депутатів України з вимогою ухвалити законопроект про перегляд судових вироків для незаконно засуджених.

18 лютого о 15:00 під стінами Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5, Київ)  відбудеться акція за ініціативи родичів засуджених за свавільними вироками і представників громадських організацій (Реанімаційного Пакету Реформ, Харківської правозахисної групи, Центру інформації про права людини, Майдан – Громадський контроль, Синдикат та ін.) та народних депутатів України з вимогою ухвалити законопроект про перегляд судових вироків для незаконно засуджених.

У цей день в парламенті у другому читанні розглядатиметься законопроект №2033А, який запроваджує тимчасовий механізм перегляду вироків у кримінальних справах, де особи були засуджені без належної доказової бази за особливо тяжкі злочини і досі відбувають покарання.

Громадськість наголошує на брутальному порушенні прав людини під час досудового та судового слідства у таких кримінальних справах та вимагає невідкладного ухвалення цього законопроекту задля забезпечення таким особам права на правосудний вирок та відновлення їхніх прав.

Спікери:

  • Віктор Чумак, народний депутат;
  • Оксана Сироїд, народний депутат;
  • Ганна Гопко, народний депутат;
  • Леонід Ємець, народний депутат;
  • Михайло Жернаков, експерт  РПР, член Ради РПР;
  • Тетяна Печончик, Центр інформації про права людини;
  • Тамара Рафальська, ГО «Рух громадських спонукань», мати незаконно засудженого до довічного ув’язнення Олександра Рафальського;
  • Андрій Діденко, Харківська правозахисна група;
  • Юлія Василенко, «Комісія захисту незаконно обвинувачених».


За детальнішою інформацією: Андрій Діденко - 093-985-25-74

 

Анонс акції 18 лютого

Заява РПР

 

 Поділитися