MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кернес посилив свою охорону в суді сьогодні: журналістів попросили близько не підходити.

14.03.2016   
медіа група ХПГ
У Київському райсуді Полтави розпочалося чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів євромайдан в січні 2014 року.

У Київському райсуді Полтави розпочалося чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Євромайдан в січні 2014 року.

"Кернес не з'явився на минуле, 11-е за рахунком, засідання суду 29 лютого, і суд перенесли на 14 березня за його клопотанням у зв'язку з поганим станом здоров'я. Триває слухання свідчень свідків у справі", - відзначили в суді.

Кернес присутній в залі. Його охорона посилена. Разом з приватними охоронцями заходи безпеки в залі і у дворі забезпечують поліцейські в шоломах. Журналістів попросили не підходити до Кернеса дуже близько.

29 лютого на суд як свідок був заявлений радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко.

Відзначимо, що раніше сторона обвинувачення вимагала прискорити розгляд справи і проводити засідання два рази на тиждень. Тоді суддя задовольнив клопотання лише частково. Він прийняв рішення, що до кінця 2015 року судові слухання будуть проходити в такому ж режимі, а ось після Нового Року, можливо, кількість засідань збільшиться.

Сьогодні в залі суду знову відсутній один з потерпілих Олександр Кутянін. Він передав клопотання про те, щоб судове засідання проводили без нього.

Сьогодні планують допитати Дегтяєва Олега, інспектора відділення ГУ нацполіціі в Харківській області.

 Поділитися