MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Запрошуємо до діалогу мовою театру

18.03.2016   
Георгій Кобзар
20 березня в Харкові відбудеться прем’єра форум-вистави про побудову миру та сильних громад. Сценарій вистави створено на семінарі з «театру пригноблених» жителями Харкова та області, а також вимушеними переселенцями.

Як будувати діалог та довіру для розвитку сильних громад у вашому місті? Як вирішувати конфлікти та непорозуміння мирним шляхом? Як зменшити внутрішнє та зовнішнє напруження навіть у такі складні часи, як нинішні? Досвід показує: відповіді на ці питання існують, і їх багато. Запрошуємо до діалогу мовою форум-театру!

20 березня в Харкові відбудеться прем’єра форум-вистави про побудову миру та сильних громад. А вже 25-27 березня виставу зможуть відвідати жителі міст Ізюм, Чугуїв і Балаклія Харківської області.

Подію організовує київський «Театр для діалогу» у співпраці з харківськими партнерками в рамках проекту Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI), за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Сценарій вистави буде створено на семінарі з «театру пригноблених» жителями Харкова та області, а також вимушеними переселенцями. У виставі мова йтиме про ті проблеми, які учасники семінару визначать як актуальні. Самі сценаристи стануть і акторами вистави.

Прем’єра форум-вистави відбудеться в Харкові 20 березня о 15:30 в IDP Business Space (метро Ботанічний сад, ТЦ «Движение», 2 поверх).

Покази форум-вистав в інших містах пройдуть:

Балаклія – 25 березня о 14:00 у музичній школі (вул. 8 Березня, 5).

Ізюм – 26 березня о 13:00 в актовому залі Відділу культури (пл. Дж. Леннона, 8).

Чугуїв – 27 березня о 13:30 в Художній галереї Художньо-меморіального музею імені Рєпіна (пл. Соборна, 2).

Вхід на всі покази вільний.

Довідка:

Форум-театр – вид діалогового мистецтва, де питання ставлять актори, але вирішення ми шукаємо разом з глядачами. Кожен глядач має змогу змінити хід подій не лише через слова, а й через дію.

Ініціатива «Театр для діалогу» була заснована в лютому 2014 року як рух солідарності з протестувальниками Євромайдану та як альтернатива насильству у відповідь на кризу в Україні. В якості громадської організації «Театр для діалогу» було зареєстровано на початку 2015 року. Сьогодні «Театр для діалогу» працює з громадськими та профспілковими активістами, а також представниками різних дискримінованих груп та людьми, що прагнуть до соціальних інновацій.

Покази форум-вистави у Харкові та Харківській області відбуватимуться за підтримки громадської активістки Анни Горіної та практика методики «театру пригноблених» Вікторії Преображенської. Джокеркою з Києва виступить Наталія Вайнілович, яка вже проводила подібний семінар у Харкові у січні поточного року.

 Поділитися