MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка ‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’‘Росіяни вбивали зі звірячою жорстокістю’ ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуВже отримали дані щодо 170 постраждалих від воєнних злочинів Відновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Після деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі ‘Тут неможливо було врятуватися’, — мешканка БородянкиРосіяни застосували КАБ з касетними зарядами‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїОбіцяв повернути з полону та розшукати зниклих безвісти оборонців

Привів корову до прокуратури – отримай штраф у суді. Незгоден – отримай порушену кримінальну справу за «наклеп на суддю».

28.03.2016   
ХПГ-інформ
Наприкінці березня 2016 року Управління Слідчого комітету Російської Федерації у Курській області порушило кримінальну справу за «наклеп на суддю» проти головного редактора газети «Народний журналіст» та депутат обласної думи Ольги Лі. Справа у тому, що на думку активістки, прокурор Курської області протягом довгого періоду часу чинив перепони для того, щоб редакція газети «Народний журналіст» могла відкрити власну ферму в рамках проекту «Садиба». Для того, щоб наочно проілюструвати свій протест, Ольга Лі привела з собою корову, яку прив’язала до дерева біля будівлі прокуратури. Такий «дует» Ленінський районний суд міста Курська у подальшому кваліфікував як «проведення несанкціонованого мітингу» та притягнув до адміністративної відповідальності, зобов’язавши сплатити штраф у тридцать тисяч рублів. Після судового засідання  журналістка написала статтю про свої «пригоди», яка і стала приводом для порушення кримінальної справи.

Наприкінці березня 2016 року Управління Слідчого комітету Російської Федерації у Курській області порушило кримінальну справу за «наклеп на суддю» проти головного редактора газети «Народний журналіст» та депутата обласної думи Ольги Лі.

Відтак на сайті Слідчого комітету Курської області з’ явилося повідомлення про те що, «підозрювана в номері за вересень-жовтень 2015 року газети «Народний журналіст» опублікувала статтю під назвою «Заява про притягнення прокурора області Філімонова до кримінальної відповідальності». У даній статті автор розповсюдила завідомо неправдиві відомості, що порочать честь, гідність і підривають професійну репутацію судді Ленінського районного суду міста Курська, звинувативши його в винесенні завідомо неправосудного рішення у справі про адміністративне правопорушення». 

Справа у тому, що на думку активістки, прокурор Курської області протягом довгого періоду часу чинив перепони для того, щоб редакція газети «Народний журналіст» могла відкрити власну ферму в рамках проекту «Садиба». Для того, щоб наочно проілюструвати свій протест, Ольга Лі привела з собою корову, яку прив’язала до дерева біля будівлі прокуратури. Такий «дует» Ленінський районний суд міста Курська у подальшому кваліфікував як «проведення несанкціонованого мітингу» та притягнув до адміністративної відповідальності, зобов’язавши сплатити штраф у тридцать тисяч рублів. Після судового засідання  журналістка написала статтю про свої «пригоди», яка і стала приводом для порушення кримінальної справи.

Однак реальною причиною її переслідувань пані Лі називає те, що на початку березня вона виклала у мережу Інтернет ролик із гострою критикою президента Володимира Путіна, зокрема вказавши що внутрішня та зовнішня політика, яка існує в країні «вже привела до краху фінансової системи Росії та знищенню її як правової держави». Активістка також засудила воєнні дії влади на території України та Сирії, вказавши що повідомлення про це на державних телеканалах призводять до психологічного тиску на громадян та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Такий «неугодний» російській владі виступ не міг залишитися без уваги: жінку вже звинуватили в екстремізмі та наклепі.

Сама ж Ольга стверджує, що ідея із зверненням до Володимира Володимировича з’ явилася через прокурора Курської області Олександра Філімонова. За словами журналістки,  він приховує злочинні діяння, що кояться в регіоні, маючи з цього власну вигоду.  Подібна практика «покривання» триває вже не один день, тому вона наважилася написати листа голові державі із проханням звернути увагу на цю ситуацію, а у відповідь отримала банальну «відписку».  Саме таке ігнорування  змусило народного депутата записати відео, яке і наробило багато переполоху.   

Також, за словами Ольги, на неї було вже скоєно три напади із метою залякування.  Жінка переживає за своє життя, адже вона - мати двох дітей, але відмовлятися від своїх слів не збирається, і налаштована боротися із свавіллям. 

 Поділитися