MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Близькі опізнали тіло адвоката Юрія Грабовського

01.04.2016   
ХПГ-інформ
З сумом повідомляємо, що сьогодні близькими Юрія Грабовського – сестрою та лікарем – було проведено впізнання тіла невідомого, яке було знайдено тиждень тому. На превеликий жаль, дані, надані слідством, підтвердилися, це дійсно - пан Грабовський. Нагадаємо, українського адвоката Юрія Грабовського знайшли мертвим тиждень тому, 25 березня 2016 року. За словами воєнного прокурора Юрія Матіоса тіло знайшли за наводкою одного із підозрюваних, якого затримала Служба безпеки України.


З сумом повідомляємо, що сьогодні близькими Юрія Грабовського – сестрою та лікарем – було проведено впізнання тіла невідомого, яке було знайдено тиждень тому. На превеликий жаль, дані, надані слідством, підтвердилися, це дійсно - пан Грабовський.

Нагадаємо, українського адвоката Юрія Грабовського знайшли мертвим тиждень тому, 25 березня 2016 року. За словами воєнного прокурора Юрія Матіоса тіло знайшли за наводкою одного із підозрюваних, якого затримала Служба безпеки України.

Грабовський займався адвокатською діяльністю, до того ж брався за досить гучні та скандальні справи без остраху. Його, нажаль, останною такою справою стала справа Олександра Александрова. Нагадаємо, що російського кадрового військового Александрова та його командира Євгена Єрофеєва затримали рік тому в Луганській області зі зброєю у руках. У ході досудового розслідування їм було висунуто звинувачення у тероризмі та введені агресивної війни проти України.

Юрій Грабовський 4 березня відправився у відрядження до Одеси, а вже наступного дня від нього почали з’являтися дивні повідомлення у соцмережі, де він повідомляв, що йому необхідно покинути територію України задля власної безпеки. Ця інформація виявилася «фейком», яку злочинці розмістили навмисне для того, щоб заплутати слідство. Але близьке оточення Грабовського стверджує, що останнім часом він і справді побоювався за власне життя. За фактом умисного вбивства чоловіка відкрито кримінальне провадження.

Прокуратура розглядає усі версії – від побутових до замовного убивства. Колеги ж Юрія стовідсотково впевнені, що трагедія, яка відбулася, пов’язана виключно із його професійною діяльністю. Сподіваємося, що усіх винних у смерті Юрія Грабовського буде знайдено та покарано за законом.


Церемонія поховання відбудеться завтра у Києві.

 Поділитися