MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення АТО за останню добу

18.04.2016   
медіа група ХПГ
Речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко сьогодні в ході брифінга заявив, що бойовики активно порушують "тишу" по всій лінії фронту. Лисенко наголосив, що за добу в результаті боїв загинувших серед українських військових немає, 1 - поранений. Противник продовжує порушувати режим тиші по всьому фронту.

Речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко сьогодні в ході брифінга заявив, що бойовики активно порушують "тишу" по всій лінії фронту. Лисенко наголосив, що за добу в результаті боїв загинувших серед українських військових немає, 1 - поранений. Противник продовжує порушувати режим тиші по всьому фронту.

На Луганському напрямку противник порушує режим тиші по всьому фронту - від Станиці Луганській до Попасній і робить це в основному в темний час доби або в сутінках. Бойовики за минулу добу здійснили 5 обстрілів позицій українських військ (зокрема, 1 мінометний).

На Донецькому напрямку принципових змін не було. Окупанти активно застосовують заборонену зброю. Місця найбільш запеклого протистояння традиційні - Світлодарська дуга, північне передмістя Горлівки, авдіївська промзона, Донецький аеропорт. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 45 ворожих обстрілів (кожен третій - з важкого озброєння).

Через значні втрати в Авдіївці (більше 100 загиблих бойовиків за півтора місяці), з передової відведена велика частина підрозділів так званого "10-го окремого механізованого полку 1-го армійського корпусу "бандформування "ДНР". Замість нього туди зайшли свіжі сили з трьох інших так званих "бригад" окупантів.

На Маріупольському напрямку різко зросла кількість ворожих обстрілів. Найбільш гарячі точки - Мар'їнка, околиці Докучаєвська (зокрема українські блокпости і КПВВ на трасі Донецьк - Маріуполь), а також Широкино.

Противник двічі застосував міномети, і 1 раз ствольную артилерію (122-мм САУ "Гвоздика"). Всього по українських позиціях було випущено не менше 20 снарядів. За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів.

***

Сьогодні вночі, 18 квітня, на окупованій території Луганщини бойовики продовжили обстріл Станиці Луганській.

За словами губернатора Туки, бойовики пошкодили вагончики прикордонників, один військовий поранений.

Про це повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
"Вночі знову лунали постріли в Станиці Луганській. Пошкоджено вагончики прикордонників. Один прикордонник отримав поранення. Ось вам і відповідь на питання" коли відкриєте", - йдеться в повідомленні.

***

Тим часом в самопроголошеній "Донецької Народній Республіці" відмовилися від ідеї "Новоросії" та вважають, що буде вигідно залишитися в складі України. Про це заявила "глава МЗС ДНР" Наталія Никонорова. 

За її словами, угруповання ДНР і ЛНР співпрацюють між собою, "але питання об'єднання на даний момент є не першочерговим".

"Луганська народна республіка є незалежною державою, і будувати наші взаємини ми можемо тільки на договірній основі. Поки ми наводимо наші законодавчі бази відповідно один з одним. Але ми сподіваємося на більшу, тобто якщо це буде федерація, то з набагато більшим переліком суб'єктів . Ідея "Новоросії" хороша, але ... ", - сказала вона.

Никанорова додала, що "якщо Київ виконає свої зобов'язання, в чому я сильно сумніваюся, то це буде зовсім інша Україна ... Якщо всі наші умови будуть виконані, жителям ДНР буде вигідно залишитися в складі України, і проблем з військовослужбовцями не виникне. Можливо, частина з них повернеться до своїх довоєнним професіями, а частина увіллється в народну міліцію. Так само повинні бути створені програми по їх адаптації до мирного життя ".

 

 Поділитися