MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Адвокат ХПГ скасував вирок суду

07.06.2016   
медіа група ХПГ
Після подачі апеляційної скарги адвокатом Харківської правозахисної групи Олегом Максименко, ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 02.06.2016 року вирок суду першої інстанції було скасовано та направлено справу на новий розгляд.

Вироком колегії суддів Селидівського міського суду Донецької області від 10 лютого 2016 року, громадянина К* засудили до позбавлення волі на строк дванадцять років із конфіскацією майна.

Громадянин України К*, був затриманий, а при затриманні побитий. Внаслідок цих дій затриманий К* отримав суттєве погіршення стану свого здоров’я. 08.06.2015 року К* прооперували.

30.05.2016 року адвокатом було направлено адвокатський запит до Департаменту охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації з проханням повідомити Орієнтовний перелік закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, узятим під варту та засудженим до позбавлення волі.

Також 30.05.2016 року адвокатом Харківської правозахисної групи Олегом Максименко було подано скаргу на начальника медичної частини Артемівської установи виконання покарань № 6 з проханням перевести К* до лікарні травматологічного профілю, зазначеного в Орієнтовному переліку закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, узятим під варту та засудженим до позбавлення волі, затвердженому Департаментом охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації.

Адвокатом Максименко було також подано позов до Артемівського міськрайонного суду Донецької області згідно ЗУ «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» згідно яких він просив визнати прямою дискримінаційною дією не направлення К* до лікувального закладу відповідного профілю та перелік яких зазначено Орієнтовному переліку закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, узятим під варту та засудженим до позбавлення волі, затвердженому Департаментом охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації. Підставою подання такого позову було вказано лист Артемівської установи виконання покарань № 6, згідно якого було повідомлено, що К* не можуть направити лікуватися до установ пенітенціарної служби, так як він не є ув’язненим та не можуть надати йому медичну допомогу згідно наявним в нього травмам в умовах СІЗО.

Також 04.06.2016 року адвокатом було направлено скаргу в порядку ст.206 КПК України до Артемівського міськрайонного суду Донецької області про звільнення К* з під варти, тому що апеляційним судом не було вирішено питання про подальше тримання Крилова під вартою.

Після подачі апеляційної скарги адвокатом Харківської правозахисної групи Олегом Максименко, ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 02.06.2016 року вирок суду першої інстанції було скасовано та направлено справу на новий розгляд.

Однак при оголошенні резолютивної частини ухвали, судом не було проголошено про рішення, прийняте по одному з пунктів апеляційної скарги, згідно якої адвокат просив у разі повернення справи на новий розгляд до суду змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

 Поділитися