MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Миколаєві під заборону потрапила газета "Рідне Прибужжя"

19.12.2001   
Ігор Столяров, м.Одеса

Чим ближче до виборів, тим жорстокішою стає боротьба влади із засобами масової інформацією. Сьогодні вперше не вийшла у світ україномовна миколаївська газета "Рідне Прибужжя". Причиною стала публікація в газеті відкритого листа трудового колективу наукового виробничого об’єднання "Машпроект".

Конфлікт між владою та колективом миколаївського виробничого об’єднання "Машпроект" є відомим. На зміну позиції у цьому питанні нічого вплинути не може. Облдержадміністрація планомірно намагається об’єднати "Машпроект" зі ще одним виробничим об’єднанням "Зоря". І це незважаючи на те, що об’єднання може стати фатальним для "Машпроекту", що відомий випуском у світ якісних газотурбін.

Щоби пояснити ситуацію і ознайомити мешканців Миколаївщини з точкою зору колективу "Машпроекту" стосовно тривалого конфлікту, до редакції газети "Рідне Прибужжя" було передано відкритий лист і внесено гроші за його оприлюднення. Але газета в світ так і не вийшла. За кілька днів до заборони до головного редактора газети "Рідне Прибужжя" Галини Парфир’євої звернулися представники обласної державної адміністрації. Вони вимагали ввід неї не друкувати відкритий лист. Редактор не виконала вимогу. І ось результат.

Останні події погодилися прокоментувати у виборчому штабі блоку Віктора Ющенка "Наша Україна". За словами Голови крайової організації НРУ Юрія Діденка: "влада заборонила вихід у світ газети саме тому, що побоюється альтернативної точки зору. Щось подібне відбувалося і відбувається навколо обговорення перспектив добудови Ташлицької ГАЕС.

Як відомо, трудовий колектив виробничого об’єднання "Машпроект" категорично виступає проти приватизації і продажу за безцінь".

Як стало відомо, Голова Миколаївської обласної держадміністрації відвідав сьогодні об’єднання "Машпроект" з метою впливу і реалізації до 15 грудня планів, пов’язаних з приватизацією підприємства.

 Поділитися