MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Миколаївщині захищатимуть права політв’язнів

19.12.2001   

У Миколаєві сформовано обласну організацію Всеукраїнського товариства колишніх політичних в’язнів та репресованих. Установчу конференцію проведено у приміщенні крайової організації Народного Руху України.

У роботі конференції взяв участь і Голова згаданого Всеукраїнського товариства — Євген Пронюк. У своїй промові він розповів присутнім про завдання товариства, про сумлінну роботу для захисту прав колишніх в’язнів сумління.

„Саме ці люди в умовах тоталітарної системи виборювали право Української держави на незалежність, пробуджували суспільство до радикальних, активних дій, піднімали прапор боротьби, не давали згаснути іскрі надії на перемогу у цих змаганнях за Українську державність“, — наголосив Євген Пронюк.

Установчу конференцію благословив священик Української автокефальної православної церкви отець Іван Лещик. А голова крайової організації Народного Руху України — Юрій Діденко — висловив думку, що створення обласної організації товариства підніме на новий рівень питання захисту колишніх політв’язнів та репресованих.

Юрій Діденко наголосив, що говорити про Україну як реально правову державу на прикладі Миколаївської області не доводиться.

„З правами людини у нас ситуація є складною. Ми часто бачимо безправ’я людей, яких затримують правоохоронні органи. Зокрема відчувається свавілля державних органів влади на адресу підприємців. Не поодинокими є випадки коли керівники господарств на Миколаївщині порушують права тих людей, які здали власну землю в оренду. Я гадаю, що якраз ці питання нині мають бути на порядку денному. Людина має бути захищеною у своїх правах“.

Головою миколаївської обласної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих став Зайцев, який є одночасно лідером миколаївського товариства „Меморіал“.

У роботі установчої конференції брали участь представники обласної держадміністрації та міської Ради.

Ігор Столяров

 Поділитися