MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява Харківської правозахисної групи

19.12.2001   

До Севастопольської міської Ради народних депутатів

Панове депутати!

Наша громадська організація розцінює сам факт розгляду питання про відновлення пам’ятника Сталіну у будь-якому куточку на території України, як блюзнірство.

Той, хто ставить таке питання на засіданні міської Ради, ті, хто збирав підписи серед населення міста, в найбрутальніший спосіб плюндрують пам’ять мільйонів й мільйонів загиблих від злочинної політики Сталіна, який був справжнім катом українського народу (один тільки штучний голодомор забрав життя 8 мільйонів мешканців України). Отож Сталін — це один з найодіозніших злочинців проти людства, яких знала світова історія. І той, хто відновляє пам’ятник цьому недолюдку, не тільки свідомо йде на міжнародний скандал, але й провокує міжнаціональні і міжетнічні заворушення в Криму.

Хіба не знають панове депутати-комуністи, які збираються зробити це знущання — інакше відновлення пам’ятника Сталіну не назвеш — які наслідки потягнуть їх дії в регіоні компактного мешкання кримських татар, які були виселені з рідної землі і в більшості фізично знищені за безпосередньою вказівкою Каннібалісімуса?

Кримські татари, греки, болгари та інші депортовані народи ніколи не вибачать цього святотатства. Будь-який громадянин України, яких би політичних переконань він не був, зобов’язаний пам’ятати про те, що саме Україна більш за все постраждала від сталінського терору, і той, хто хоче відновити пам’ятник Сталіну, не має права не тільки бути представником української влади будь-якого рівня, але й просто її громадянином.

Сподіваємося, що серед депутатів міської Ради м. Севастополя знайдуться розумні й досвідчені люди, які в змозі оцінити рівень можливого міжнародного скандалу і небезпеку дій, на які їх свідомо, як ми переконані, штовхають антидержавні сили.

Від редакції "ПЛ": Як нам відомо, з аналогічними зверненнями звернулися до Севастопольської міської Ради Харківський обласний союз солдатських матерів та інші громадські організації м. Харкова.

 Поділитися