MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Теракт на Кіровоградщині

21.12.2001   
У місті Новоархангельськ Кіровоградської області пролунав потужний вибух у подвір’ї Олександра Степанова, голови Новоархангельської районної організації Української республіканської партії. Родині Степанових завдано матеріальних збитків.
 Керівництво Кіровоградської обласної організації УРП вважає скоєний терористичний акт наслідком боротьби Новоархангельського осередку УРП проти корупційної діяльності окремих високо посадових керівників району.
 Ще з вересня 2000 року Олександру Степанову неодноразово погрожували по телефону фізичною розправою. У вересні 2000 року він отримав ножове поранення, внаслідок якого став інвалідом третьої групи. У травні 2001 року отруєно воду в криниці на його садибі. На численні звернення до правоохоронних органів належного реагування з їхнього боку не було. Лише випадковість не призвела до людських жертв внаслідок терористичного акту.
 Незадовго до цього Кіровоградська обласна організація УРП зверталася до облдержадміністрації, в зв’яз-ку з наявними порушеннями чинного законодавства в Новоархангельському районі. 10 серпня 2001 року Провід Кіровоградської облорганізації УРП ухвалив звернення до голови Кіровоградської облдержадміністрації Василя Моцного з пропозицією про звільнення з посади Голови Новоархангельської райдержадміністрації пана Отрокуши за службову невідповідність та наявні порушення чинного законодавства.
 Кіровоградська обласна організація УРП звернулася до керівників органів державної влади та правоохоронних органів з вимогою вжити рішучі заходи для наведення порядку в Новоархангельському районі та притягти до відповідальності корупціонерів, виявити виконавців та замовників терористичного акту та убезпечити життя Олександра Степанова і його родини.
 Ці вимоги вже підтримані низкою обласних організацій політичних партій в Кіровоградській області.
  Ігор Столяров
 Поділитися