MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Члени незалежної профспілки гірників стверджують, що їм погрожують

21.12.2001    джерело: www.dwelle.de
Незалежна профспілка гірників України на з’їзді в Києві в середу знову переобрала своїм лідером Михайла Волинця. Звернення до послів та керівників різних країн з проханням відреагувати на втручання окремих сил в діяльність профспілок, на думку Михайла Волинця, єдине, завдяки чому його переобрали лідером незалежної профспілки гірників.

Михайло Волинець стверджує, що напередодні з’їзду до нього звернулися близько 30 членів профспілки, які повідомляли про погрози та залякування. Незалежна профспілка гірників — це структура, яка передусім відстоює схему прозорих розрахунків у вугільній галузі.

Шахтарська профспілка, яка найчастіше невдоволена урядовцями, схвалювала кабінет Ющенка та роботу екс-віце-прем’єра Юлії Тимошенко. Тому поміж причин переслідування називаються й політичні. "Справа в тому, що НПГУ почали переслідувати після того, як ми приєдналися до Форуму національного порятунку й руху "Україна без Кучми". Після цього почалися всі наші проблеми," — повідомляє Волинець. На думку багатьох аналітиків, проблеми НПГУ пов’язані з прагненням донецької влади підкорити профспілку, а відтак заволодіти шахтарським електоратом.

За повідомленням агентства УНІАН, київська міліція намагалася зірвати роботу 4-го з’їзду Незалежної профспілки гірників України. Про це заявив голова НПГУ Михайло Волинець. "Вже під час роботи з’їзду НПГУ міліція вимагала дозволу на його проведення від мера міста Києва. Зал було заблоковано. Народні депутати України і делегати з’їзду, лідери зарубіжних профспілок створили натовп. Крім того, була делегована група людей під виглядом шахтарів з тим, щоб зірвати роботу з’їзду. Міліція пропустила весь натовп в зал", — розказав він. Проте з’їзд продовжив роботу над змінами до Статуту НПГУ.

 Поділитися