MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна — у списку країн, що торгують людьми

21.12.2001    джерело: Українська правда, 13.07.2001
Україна опинилася в списку 47 держав світу, які, за визначенням Держдепартаменту США, не відповідають встановленим американським законом мінімальним стандартам, що забороняють торгівлю людьми.

У цьому списку держави — "другої категорії". Разом з Україною до нього потрапили Франція, Польща, Болгарія, Словенія, Чехія, Угорщина, Грузія, Китай.

Доповідь Держдепу була підготовлена у відповідь на законопроект, прийнятий в жовтні, який закликає застосувати економічні санкції в 2003 році проти країн, які не борються з торгівлею людьми і не вживають заходів із захисту її жертв, — повідомляє Associated Press.

Ще 23 країни віднесені до числа держав, що не демонструють особливих зусиль для подолання проблеми торгівлі людьми, яка щодень зростає.

Серед таких країн є і демократії, близькі до США — Ізраїль, Греція, Туреччина і Південна Корея.

За даними Держдепу, щорічно приблизно 700 тисяч осіб продаються за кордон для роботи в будинках розпусти і на будівництві.

Державний департамент США уперше підготував таку доповідь у відповідь на рішення Конгресу США. Відтепер звіт буде готуватися щорічно, і якщо у 2003 році в країнах, зазначених у доповіді, не буде спостерігатися істотного прогресу, це може стати підставою для застосування до них економічних санкцій.
 Поділитися