MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Діти засудженого кримського журналіста Потаманова у День захисту дітей вимагали звільнення їхнього батька

23.12.2001   

Дружина і п’ятеро дітей засудженого кримського журналіста Сергія Потаманова у Міжнародний день захисту дітей провели пікетування кримського уряду, парламенту та прокуратури Криму, вимагаючи звільнення їхнього батька, якого вважають політичним в’язнем.

Любов Тищенко — дружина засудженого в грудні 2000 р. журналіста з Ленінського району Криму Сергія Потаманова — каже, що навмисно вибрала 1 червня для пікетування. За її словами, п’ятеро неповнолітніх дітей "є вагомим аргументом для того, щоб у Міжнародний день захисту дітей привернути увагу громадськості до справи їхнього батька — редактора районної радіостанції "Фенікс" Сергія Потаманова".

Л.Тищенко вважає, що Сергій Потаманов "є політичним в’язнем, оскільки жодних інших підстав, щоб з ним так розправилися, — не було". "Він не вбив і не вкрав, він лише заважав владі Ленінського району своїми виступами у пресі" — заявила Л.Тищенко. У заяві, яку вона передала до Верховної Ради АРК, Ради міністрів АРК і Прокуратури Криму — прохання "посприяти поверненню дітям несправедливо засудженого батька". Кримський спікер Леонід Грач, який особисто спілкувався з Л.Тищенко, пообіцяв їй "розібратися і допомогти". Те ж обіцяв дружині і дітям засудженого журналіста помічник прокурора Криму, який не назвав свого імені.

Як повідомив Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, у переданій на початку травня на волю заяві, Сергій Потаманов наголосив, що не вважає себе винним і буде далі оскаржувати рішення суду. У грудні минулого року Керченський міський суд визнав його винним за 4 статтями Кримінального Кодексу України у хуліганстві, знищенні і розкраданні державного майна та зберіганні боєприпасів. Сергій Потаманов називає це помстою за його журналістську і правозахисну діяльність. У квітні цього року він подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

м. Сімферополь, 1 червня 2001 р

Прес-реліз підготовлено Комітетом з моніторингу свободи преси в Кримупри Кримському Центрі незалежних політичних дослідників і журналістів, тел.(065-2) 27-69-65, ел. пошта [email protected]  

 Поділитися