MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Серйозною медико-соціальною проблемою в Україні є цукровий діабет і злоякісні новотвори

23.12.2001   
Серйозною медико-соціальною проблемою в Україні є цукровий діабет. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віталій Москаленко, виступаючи 12 червня в парламенті, де проходив День уряду. За його словами, в Україні сьогодні зареєстровано близько 1 млн. хворих. Інсулінозалежною формою страждає 11-14% хворих цукровим діабетом, 120 тис. хворим вимагаються щоденне введення інсуліну, близько 300 тисяч хворих знаходяться на цукрознижуючих препаратах.

За словами В.Москаленко, захворюваність цукровим діабетом у 2000 році в Україні складала 129,4 чел. на 100 тисяч населення. Постійно збільшуються в Україні і показники захворюваності дитячого населення — у 2000 році — 9,3 на 10 тис. дітей, при цьому діти хворіють на тільки інсулінозалежну форму захворювання.

Ще однією проблемою України є злоякісні новотвори. Захворюваність і смертність від раку характеризується високим рівнем, що поки що не має тенденції до зниження. Ризик виникнення даного захворювання збільшується в зв’язку з несприятливою екологічною ситуацією в країні і значному старінні населення. За словами В.Москаленка, спеціальні розрахунки свідчать про те, що протягом життя кожен 3-4-й чоловік і кожна 5-а жінка можуть занедужати раком.

Захворюваність злоякісними пухлинами в Україні в 2000 році складала 316,2 на 100 тисяч населення.

Щорічно реєструється близько 160 тисяч нових випадків злоякісних захворювань. За прогнозами, загальна кількість первинних онкологічних хворих, щобудуть реєструватися щорічно, до 2010 року досягне 180 тисяч осіб.

Міністр охорони здоров’я також відзначив, що злоякісні новотвори є причиною більш 15% усіх смертей в Україні.

 Поділитися