MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рейтинг визначив кращих

23.12.2001   
Володимир Степанюк, м. Полтава

Як уже повідомлялося, Асоціація громадських організацій Полтавщини вперше провела визначення рейтингу популярності серед представників преси та громадських організацій, що займаються захистом інтересів і прав громадян. А до таких організацій належать жіночі, дитячі, інвалідні, безробітних, ветеранів і т.д., адже вони захищають права й інтереси певних категорій і груп громадян. Та й логічно, щоб кращих з кращих "призначали" не у владних кабінетах за критеріями на кшталт ступеню особистої відданості й т.д., а визначали так, як це робиться в усьому демократичному світі.

Анкети були розповсюджені в осередках різних політичних партій, недержавних організаціях, засобах масової інформації, тобто, в опитуванні взяли участь люди свідомі, активні, поінформовані. Респондентам пропонувалося назвати десятьох журналістів та громадських діячів, які, на їхню думку, найактивніше працювали у 2000-му році. Причому, кожен без обмежень міг уписувати в графи анкети прізвища тих, хто, знову ж таки на його думку, заслуговує відзначення.

Результати рейтингу підбивалися за схемою, яка повністю виключала суб’єктивізм. Оскільки кожен респондент розміщував журналістів і громадських діячів на умовному п’єдесталі пошани з 10-ма місцями, а кожне місце оцінювалося у певну кількість балів, то залишалося лише підрахувати загальну кількість балів по кожному претенденту.

Усього було названо 26 прізвищ журналістів та представників громадських організацій. А рейтингова десятка журналістів-правозахисників і громадських діячів виглядає так:

1.Людмила Кучеренко — президент Полтавського медіа-клубу.

2.Зоя Коваленко — заступник керівника Центру правозахисту при Спілці ветеранів збройних сил у Полтавській області.

3.Тамара Просяник — головний редактор кременчуцької газети "Інформаційний бюлетень".

4.Анатолій Банний — редактор газети "Приватна справа".

5.Любов Калюжна — директор народного університету при культурно-просвітницькому товаристві інвалідів "Ірина".

6.Ганна Киященко — голова Полтавської філії Сус-пільної служби України.

7.Олексій Гавриков — голова обласного комітету "Правозахист".

8.Микола Кульчинський — голова обласної організації "Просвіта".

9.Григорій Бордюг — депутат Полтавської міськради.

10. Євген Мюллер — голова Полтавського від-ділення Комітету виборців України.

Хоча анкетування проводилося лише у Полтаві, були названі прізвища журналістів Віктора Козоріза з Миргорода, Ярослава Проця з Шишак, Ольги Оленіч з Кременчука та правозахисника Володимира Величка з Лубен. А це свідчить, що їхні добрі справи відомі далеко за межами їхніх міст і районів. Повною ж несподіванкою для оргкомітету рейтингу стало те, що ніхто жодного разу не згадав керівника "Родинного дому" Лідію Сафронову та голову Полтавської Спілки жінок "Чураївна" Вікторію Курилко, яку в березні на спільному святі Аграрної партії України і партії "Солідарність жінок України" було відзначено в номінації "громадський діяч". Це теж, погодьтеся, красномовний факт.

Асоціація громадських організацій Полтавщини має намір такий рейтинг популярності проводити щороку.

 Поділитися