MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Луганський суд знову заборонив проведення акції громадян

23.12.2001   
Олексій Свєтіков, „ЛуганськІнформ-КВУ“
За заявою Луганського міського виконкому Ленінський районний суд міста Луганська заборонив громадському комітетові із захисту прав місцевого самоврядування проведення акції голодування перед будинком Луганської міської ради і постановив убрати намети. Підставою такого рішення було ствердження виконкому Луганської міськради про можливість порушень громадського порядку під час проведення акції та чинне рішення виконкому, згідно з яким усі акції протесту повинні проводитись на значному віддаленні від органів, яким висловлюється незгода громадян — на стадіоні „Авангард“. Троє голодуючих виконали рішення суду і припинили акцію. Але попередили, що 14 травня повторять її знову саме у тому ж місті біля будинку виконкому. Водночас вони оскаржили рішення районного суду до обласного.

Луганське обласне відділення ВГО КВУ звертає увагу на систематичний характер рішень луганських судів, якими обмежуються права громадян на свободу зборів. На наше переконання, через таке судочинство Україна порушує ст. 11 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, і що Рада Європи повинна враховувати такі речи при оцінці узятих на себе Україною обов‘язків.
 Поділитися