MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Право власності? Не для всіх.

23.12.2001   
Дмитро Бородавка, м.Пирятин, Полтавська обл.
Пирятинський м’ясокомбінат на Полтавщині був приватизований в липні 1995 року. Спільним рішенням організації орендарів та регіонального відділення Фонду Держмайна України, на базі м’ясокомбінату було створено Відкрите акціонерне товариство "Пирятинський м’ясокомбінат".

І відразу розпочалися метаморфози з майном. В акті № 113 від 23 жовтня 1998 року контрольно-ревізійного відділу в Пирятинському районі зазначено, що 53 члени орендного підприємства не отримали належної їм частки майна на суму 72 280 гривень. Натомість не члени товариства стали власниками акцій на суму 10 486 гривень. Прокуратура Пирятинського району згідно заяв акціонерів порушила кримінальну справу, яку згодом закрила.

Відстоюючи своє конституційне право на власність, акціонери зверталися до обласної і Генеральної прокуратури, органів МВД і СБУ, районної і обласної адміністрацій, до Верховної Ради, Уряду і Президента України. Про відчуження орендарів від частки майна, що належить їм по праву, та привласнення цього майна спритними ділками писала опозиційна преса. Але справедливість так і не відновлена.

Вже в цьому році на чергову заяву з приводу зловживань на ВАТ "Пирятинський м’ясокомбінат" прокурор району Геннадій Майданюк відповів, що в діях посадових осіб немає складу злочину.

Чи може бути гарантоване конституційне право громадян на власність при такій роботі органів державної влади, невід’ємним обов’язком яких є захист прав громадян?
 Поділитися