MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кому заважає Полтавський "Медіа-клуб"

23.12.2001   

Ще у грудні минулого року газета "Трудова Полтавщина" повідомляла про погрози з боку заступника голови облдержадміністрації П.Шемета на адресу журналістки Людмили Кучеренко (Калашник) за розслідування нею хомутецької трагедії — звільнити її з посади представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області. Тож від слів Петро Григорович перейшов до діла. І з області в Національну раду полетів політичний донос, на який працювало, мабуть, все управління внутрішньої політики, у якому весь акцент зроблений на нібито політичній "неблагонадежности" (не про те пише, не там друкується, не з тими), оскільки претензії щодо виконання посадових обов’язків їй пред’явити важко. До нього було додано касету з "компроматом". А саме: зйомки ОДТРК "Лтава" на семінарі "Техніка журналістських розслідувань" у грудні минулого року, де вона під час прес-конференції сидить поруч з народним депутатом журналістом Іваном Боким, колишнім редактором обласної молодіжки, де працювала й Л.Кучеренко. Нічого не скажеш, і справді "компромат"! До речі, цього сюжету про семінар "Лтава" телеглядачам так і не показала, але всупереч постійному скигленню про брак відеокасет, цю касетку показала "кому треба" і зберегла.

З Національної ради приїздила комісія перевіряти скаргу облдержадміністрації, але ніяких порушень законодавства при виконанні посадових обов’язків не виявила. "Полтавська сторона" люб’язно надала перевіряючим не лише усю бібліографію статей Л.Кучеренко і про неї , а й повне досьє про діяльність обласного медіа-клубу, який вона очолює шостий рік.

У свою чергу керівники телерадіоорганізацій Полтавщини, з якими безпосередньо працює Л.Калашник, стали на її захист: надіслали на ім’я голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Бориса Холода листа, в якому, зокрема, висловлюють стурбованість тиском на представника Нацради з боку деяких обласних владоможців, характеризують її з позитивного боку і хочуть і надалі бачити на цій посаді саме цю принципову й сумлінну людину.

У Полтаві відбулася нарада керівників телерадіоорганізацій області, яку провела представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області Людмила Калашник. У її роботі взяв участь начальник контрольно-аналітичного управління Нацради Ігор Курус. Були розглянуті питання про нові умови ліцензування телерадіокомпаній, порядок публікації в телепрограмах фільмів з елементами насилля та еротики, оголошений Нацрадою конкурс "Телетріумф".

Керівники районних телерадіокомпаній прийняли звернення до голови Національної ради Бориса Холода щодо вивчення і широкого обговорення питання про стан і перспективи районного телерадіомовлення в умовах економічної нестабільності і зруйнованого рекламного ринку.

У Полтаві відбувся суд за позовом народного депутата О.Масенка до ОДТРК "Лтава" — про ненадання йому в грудні ефіру на обласному радіо та телебаченні, як це передбачено законом "Про статус народного депутата". Суд прийняв рішення на користь нардепа і стягнув з телерадіокомпанії кілька сотень гривень компенсації за моральну шкоду, а також зобов’язав "Лтаву" надати "недоданий" ефірний час. Це не перші судові з’ясування стосунків народного депутата і "Лтави": торік напередодні референдуму державна телекомпанія теж відмовила О.Масенку в щомісячному ефірі. А ще раніше тодішній головний редактор обласного радіо С.Поль-

щикова просто вимкнула студію під час ефіру, коли Масенко несхвально відгукнувся про політику Президента. Як бачимо, державній ТРК закон — не указ: схочу — дам, схочу — не дам.

Наш інформ.

 Поділитися