MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Режим вдається до терору

23.12.2001   
Як повідомив головний редактор газети "Січе-славський край", заступник голови Дніпропетровської обласної організації Української Народної Партії "СОБОР" Володимир Заремба, вчора об 11-30 представники УНП "СОБОР", УНР, СПУ, "Батьківщини", ОУН, Товариства "Просвіта", Українського Молодіжного Собору та Молодіжного Руху України зібралися з державними прапорами України біля універмагу на вулиці Карла Маркса, протестуючи проти приїзду до Дніпропетровська Л.Кучми та В.Путіна. За учасниками протесту спостерігало близько ста осіб у цивільному одязі. Жодного офіційного представника міліції при цьому не було помічено.

Приблизно о 12.00, як тільки з місця подій поїхали представники всеукраїнських та місцевих телерадіокомпаній, молоді хлопці у цивільному почали масове побиття демонстрантів, серед яких було багато людей літнього віку. Були пошматовані державні прапори України. Важких тілесних пошкоджень зазнав голова Дніпропетровської обласної організації УНП "СОБОР" Володимир Цапенко, який зараз у важкому стані перебуває у лікарні.

Побитих людей почали силою заштовхувати у мікроавтобус типу РАФ з державним номером 092-46 АА. На вимогу журналіста газети "Січеславський край" Ганни Заремби до нападників пред’явити службове або будь-яке інше посвідчення пролунала брудна лайка. Були вивезені в невідомому напрямку 11 осіб, серед яких голова Кіровської районної організації УНП "СОБОР" Руслан Філімонов, голова обласної організації ОУН Віктор Таратушка та голова міської організації СПУ. Голові обласної організації УНР Івану Шулику вдалося втекти від нападників, проте зараз його розшукує міліція.

Головному редактору газети "Січеславський край" вдалося з’ясувати місце знаходження силоміць вивезених людей — зараз вони перебувають у Бабушкінському районному відділенні внутрішніх справ, їм пред’явлено звинувачення у непідкоренні діям представників міліції. В понеділок о 9.00 Бабушкінський районний суд буде розглядати цю справу.

Українська Народна Партія "СОБОР" рішуче протестує проти бандитських дій силових органів. Ми наголошуємо — працівники міліції та СБУ, які виходять на вулиці переодягнутими, без службових посвідчень і беруть участь у брутальних розправах над людьми, що використовують своє Конституційне право на мирні акції протесту, нічим не відрізняються від звичайних бандитів. Влада, яка використовує бандформування для боротьби з власним народом, приречена. УНП "СОБОР" ще раз нагадує всім працівникам силових відомств: Конституція України суворо забороняє виконувати злочинні накази (ст.60). Ми застерігаємо: невдовзі народ України суворо судитиме не лише провідних керівників кримінально-владного режиму, а і тих, хто безпосередньо виконував злочинні накази.

Прес-служба УНП "СОБОР"
11 лютого 2001 року
 Поділитися