MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нас вчать доносити по-новому

23.12.2001   

Скоро в кожній школі Тернополя з’явиться людина, призначена адміністрацією, яка щодня, в певний час, буде постачати в міськвідділ освіти звіт з місця будь-яких подій. Далі цей документ по етапу передається до облдержадміністрації. А потім — до адміністрації Президента і уряду.

Для цього тернопільських вчителів зобов’язали інформувати власті про "найбільш значущі суспільно-полі-тичні події". Учителька тернопільської школи №19 Тетяна Довбуш, якій не сподобався новий порядок доносительства, розповіла про наказ управління освіти Тернопільської міської ради "Про систему щоденного інформування управління освіти".

Про те, як збирати і донести інформацію, говориться в "Порядку збору, опрацювання і подання щоденної інформації".

Цікавлять адміністрацію такі події, як "організаційні заходи учбових закладів (колегії, конференції і тому подібне), акції за участю народних депутатів, "характерис-

тика активності громадських організацій (збори, мітинги, маніфестації і тому подібне)", надзвичайні ситуації і стихійне лихо, "резонансні карні справи", "інші важливі події".

У тексті "інформаційного повідомлення" потрібно вказати місце і час проведення заходу, кількість учасників, мету, вимоги, тези виступів, можливі наслідки, суспільний резонанс.

Наказ виданий "відповідно до розпорядження Президента України від 16 вересня 1998 року №492/98-рп "Про поліпшення діяльності місцевих органів виконавчої влади по реалізації внутрішньої політики", Указу Президента України від 14.07.00 № 887/2000 "Про вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення Президента України і органів державної влади" і розпорядження облдержадміністрації "Про систему щоденного інформування адміністрації Президента України і Кабінету Міністрів України".

Цю незвичайну, на перший погляд, новину розповсюдило агентство УНІАН. Мова йде про події в Тернополі, але мало хто сумнівається, що факт цей говорить про загальноукраїнську тенденцію.

"Українська правда"
6.01.2001

 Поділитися