MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На мітинг — за рознарядкою

23.12.2001   
Антон Грицишин, м. Тернопіль
Що й казати, схоже, що над нашим краєм, у якому вже майже десять років тому урочисто проголосили вільне демократичне суспільство, повіяли відчутні вітри з минулого. Від "компетентних" осіб все частіше доводиться чути про те, що останнім часом у нас розвелася анархія, яка, мовляв, заважає нам нормально жити і працювати, заклики до необхідності "залізною рукою" наводити дисципліну і порядок, невдоволення тим, що дехто "багато собі дозволяє". На думку прихильників жорстокої дисципліни, не можна далі миритися з подібними явищами і треба вже наводити порядок.

Зрозуміло, вимагати від громадян дотримання законних обов’язків і загальноприйнятих норм співжиття необхідно. Тим більш в демократичному суспільстві, в якому такі норми чітко регламентуються чинним законодавством. Інша справа, яким чином домагатися їх виконання, не порушуючи при тому прав і законних інтересів громадян.

Мало було того, що саме у Тернополі був виданий наказ міського управління освіти № 354 "Про систему щоденного інформування управління освіти Тернопільської міської влади". Та з’явилася ще одна новація міської влади: на сумнозвісний мітинг, який був зібраний 10 січня на захист чи то референдуму "за народною ініціативою", чи то на захист влади Президента, керівництво міського управління освіти видало розпорядження щодо обов’язкової явки на мітинг 20 осіб від кожної школи. Це викликало природне обурення педагогів. На яких підставах працівників учбових закладі в робочий час змушують брати участь у політичних заходах, які не мають нічого спільного з навчальним процесом?
 Поділитися