MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Звернення до інтелігенції України

23.12.2001   

Леонід Кучма публічно заявив, що в 2001 році головною метою для нього як Президента України є імплементація результатів всенародного референдуму.

Не утвердження в Україні правди, конституційності та законності є головною метою для Президента, не забезпечення нормального функціонування економіки та створення сприятливих умов для роботи і життя людей, а прагнення за будь-яку ціну утриматися при владі. І це навіть не приховується.

Ми знаємо, що справжньою метою проведення цього референдуму і впровадження його результатів є узурпація влади Л.Кучмою і його оточенням. Щоб її узаконити, вони і прагнуть внести потрібні їм зміни до Конституції.

Символічно був вибраний час проведення цього референдуму. Він відбувався в день 225-річного "ювілею" запровадження Катериною ІІ кріпацтва в Україні. І проводився він за методом будівництва "Потемкинских деревень". В наш час відбулося насправді не волевиявлення народу, а перевірка нової виборчої технології — проведення всенародного референдуму без участі народу. Але не можна без кінця знущатися над народом, тримати його в чорному тілі та годувати брехнею з телевізора. Це завжди вилазить боком.

Оскільки земля під ногами у нинішніх владоможців захиталася, то вони відкрито йдуть на придушення демократії, розраховуючи на нашу громадську пасивність. Підготовка і проведення зневажливими до народу методами заходів "всенародної підтримки" президента за ініціативою тієї ж влади "від імені народу" та її метушня з "імплементацією" результатів референдуму є викликом всьому чесному люду України.

Ми приймаємо цей виклик Президента!

Ми звертаємося до інтелігенції, всіх громадян, чутливих до правди, — організовуйтесь по всій Україні на принципах моральності, законності та неспівпраці з чужою, брудною владою. Творіть групи громадянської непокори порядних людей, яких ви знаєте. Роз’яснюйте людям правду. Народу не потрібна імплементація брехні.

Протиставимо аморальній владі чесну громадянську позицію.

Правозахисники: С.Бабич, М.Горбаль, М.Горинь, Д.Гриньків, О.Заливаха, Є.Концевич, М.Коц, В.Лісовий, Н.Марченко, В.Овсієнко, Г.Приходько, І.Русин, Є.Сверстюк
Народні депутати України: В.Панченко, В.Стретович, О.Сугоняко, А.Ткачук, Д.Чобіт та ін.

 Поділитися