MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Орлята" вчать лежати

15.12.2002   
З метою прискорення попереднього вивчення конституційних звернень громадян і юридичних осіб Конституційний Суд України почав безпосереднє прийняття таких звернень
Останнім часом до Сєвєродонецьку зачастили бійці загону спеціального призначення "Беркут". Пов’язано це з великою кількістю вбивств, яких, за словами начальника МВУМВС Шовикова, відбулося у місті з початку року вже 16.

На жаль, дії "орлят" усе більше нагадують дії тих, проти кого вони спрямовані. Кілька разів на місяць проводяться так звані комплексні відпрацьовування міста: співробітники "Беркута" у вечірній час проводять перевірки відвідувачів барів, кафе й ресторанів. Іноді, для більшої "ефективності", для початку укладають відвідувачів на підлогу. Мотивування подібних протиправних і принижуючих людську гідність дій гранично просте – це для вашого ж благополуччя.

Тих відвідувачів, що не вважають укладення на підлогу благом, доставляють у міський відділ міліції з формулюванням – "за злісну непокору вимогам працівників міліції".

Проте, для об’єктивності визнаємо, що укладають на підлогу не всіх і не завжди. А ось спроба попити ввечері пивця при відсутності в кишені паспорта громадянина України сьогодні в Сєвєродонецьку погрожує малими чи великими неприємностями.

Євген Байрамов

"Політична Україна"
 Поділитися