MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Конституційний Суд почав прийом громадян

15.12.2002   
З метою прискорення попереднього вивчення конституційних звернень громадян і юридичних осіб Конституційний Суд України почав безпосереднє прийняття таких звернень, оформлених відповідно до чинного законодавства.

Як повідомили Центру "ЛІГА" у прес-службі Конституційного Суду України, прийняття звернень і надання консультацій з цих питань проводиться в робочі дні з 10.00 до 17.30 (перерва з 13.00 до 14.00) за адресою: м.Київ, вул.Жилянська, 14. Телефони: 238-13-17, 238-13-18.

Згідно ст.42 Закону "Про Конституційний Суд" (www.liga.kiev.ua/getdoc/?Z960422), конституційне звер-

нення – це письмове клопотання в Конституційний Суд України про необхідність офіційного тлумачення Конституції України і законів з метою забезпечення чи реалізації захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також прав юридичної особи.

У конституційному зверненні відзначаються: прізвище, ім’я, по батькові громадянина України, чи іноземця або особи без громадянства, адреса проживання, повна назва і місцезнаходження юридичної особи; дані про представника особи за законом чи уповноваженого за дорученням; статті (окремі положення) Конституції чи закону України, тлумачення яких повинний дати Конституційний Суд; обґрунтування необхідності в офіційному тлумаченні положень Конституції чи законів України; дані про інші документи і матеріали, на які посилаються суб’єкти конституційного звернення (копії цих документів і матеріалів додаються); перелік документів і матеріалів, що додаються.

Крім того, конституційне звернення, документи і матеріали до нього подаються в трьох екземплярах.

LIGA ONLINE

06.12.2002

 Поділитися