MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Принудительная перерегистрация доменов COM.UA является незаконной.

16.12.2002   
Сообщения, которые поступают от компаний-регистраторов, с требованиями о принудительной перерегистрации доменов COM.UA, являются незаконными и нарушают права других компаний и права пользователей. По словам заместителя директора компании-регистратора Dmedia (Киев) Юрий Гончарука, ни ТОВ "Хостмастер", ни другие компании-регистраторы, не могут вмешиваться в договорные отношения третьих сторон.

Сообщения, которые поступают от компании "Хостмастер" и других компаний-регистраторов, с требованиями о принудительной перерегистрации доменов COM.UA, являются незаконными и нарушают права других компаний и права пользователей. Об этом сообщил заместитель директора компании-регистратора Dmedia (Киев) Юрий Гончарук.

По его словам, ни ТОВ "Хостмастер", ни другие компании-регистраторы, не могут вмешиваться в договорные отношения третьих сторон. Кроме того, ни один субъект хозяйственной деятельности в соответствии с законодательством Украины, не может выдавать правила и утверждать, что их необходимо выполнять физическим и юридическим лицам, и "распространять эти правила на неограниченное количество лиц, с которыми данный субъект хозяйственной деятельности не имеет договорных отношений", – указал Ю.Гончарук.

По словам Ю.Гончарука, утверждение ООО "Хостмастер" о том, что "какие-то организации могут за его разрешением предоставлять услуги регистрации, а другие не могут, по нашему мнению, является нарушением антимонопольного законодательства Украины и проявлением недобросовестной конкуренции".

Источник: http://obozrevatel.com.ua/lenta.php

КОМЕНТАР ПЛ:
Ми отримали декілька справедливих зауважень щодо публікації повідомлень про реєстрацію доменів третього рівня в COM.UA. Дійсно, розсилати ПЛ і вміщувати 11 листопада на нашому сайті повідомлення про те, що має відбутися 4 листопада, - дуже смішно, тим більше в такому напівістеричному тоні. Затримка з випуском ПЛ сталася в силу суто технічних причин. Просимо вибачення у відвідувачів сайту та читачів.

Проте сама проблема реєстрації, на нашу думку, є доволі серйозною, і потребує обговорення. Докладніше про це ми напишемо в бюлетені "Свобода висловлювань і приватність", а тут зауважимо тільки таке. На нашу думку, за цією реєстрацією сховані інтереси українських спецслужб, які її ініціювали з метою отримати точну відповідність електронних адресів та їх власників, - на кшталт телефонної книги, як сказав голова СБУ пан Радченко. Хоча, як відомо, безліч VIP усіх рангів та кольорів викреслюють свої телефони з довідників.

Крім того, тут перехрещуються інтереси Інтернет-сервіс-провайдерів, які хочуть взяти реєстрацію і підтримку доменів на себе і заробити на цьому (а хіба підтримка домена .UA - це не теж саме, що підтримка міжнародного телефонного коду України 380?). На нашу думку, це дуже схоже на напівдержавний рекет. Те, що ця реєстрація порушує принцип анонімності в мережі, який ніхто не відміняв, здається, всі проковтнули.

Що ж до ХПГ, то й ми були вимушені зареєструвати свій домен - просто тому, що втрати від відмови і аварійного переходу на нову електронну адресу були б непоправні - всі наші партнери вже десять років знають нас за нашою електронною адресою. Але ми поступово будемо відмовлятися від неї і підемо з зони UA взагалі - не тому, що хочемо набути анонімності - навпаки, а тому, що не хочемо підтримувати цю кампанію стеження. Якщо ж тиск буде посилюватися - взагалі підемо до якогось іноземного провайдера. Євген Захаров

 Поділитися