MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Луганські журналісти просять Верховну Раду врятувати пресу від драконівських позовів.

16.12.2002   
Галина Сiнаревська
Закриття газети "Ракурс-плюс" послужило приводом для журналiстів Луганська звернутися до депутатiв ВР України з пропозицiями про внесення змiн у чинне законодавство, що регулює iнформацiйну дiяльнiсть.

Журналiсти Луганська звернулися до депутатiв ВР України з пропозицiями про внесення змiн у чинне законодавство, що регулює iнформацiйну дiяльнiсть. Приводом для звертання послужило закриття газети "Ракурс-плюс".

Пiсля публiкацiї в газетi матерiалу про вiдмовлення депутата в допомозi вчителям мiської школи № 5, депутат мiської ради Володимир Медяник вiдчув себе скривдженим i звернувся до суду за захистом честi, достоїнства, дiлової репутацiї й вiдшкодуванням моральних збиткiв на суму в 100 тисяч гривень.

Як повiдомив редактор газети Микола Северин, Ленiнський районний суд Луганська ще до початку розгляду справи своєю постановою наклав арешт на майно редакцiї щотижневої газети "Ракурс-плюс" i на 10 майбутнiх тиражiв газети.

Наступного ранку в редакцiю прийшли судовi виконавцi заарештовувати майно. Це не вiдбулося тiльки завдяки пiдтримцi колег, хоча судовi виконавцi i звинуватили їх як порушникiв, що перешкодили виконанню судової постанови.

Северин додав, що не згоден з визначенням суду i має намiр його опротестувати. Незважаючи на це, газета практично не зможе виходити до кiнця року.

3 жовтня 2002

 Поділитися