MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Декілька повідомлень з газети "Марганчанка".

16.12.2002   
Надіслані до нашого бюлетеню матеріали продовжують висвітлювати, як розгортаються події навколо посади міського голови у місті Марганець.

На цьому тижні депутати міської ради знову збирались на позачергову сесію. І, як і минулого разу, ця сесія теж проходила за зачиненими дверима, без журналістів та виборців, які хотіли б знати, що діється у нашому місті. З неофіційних джерел, які заслуговують на довіру, редакції стало відомо, що слідчий одного з відділів по боротьбі з організованою злочинністю УМВС у Дніпропетровській області з санкції обласного прокурора виніс постанову, якою належало тимчасово звільнити міського голову С. І. Кузнєцова від виконання своїх обов’язків у зв’язку з тим, що триває слідство за карною справою щодо нього. Згідно КПК України, така постанова є обов’язковою для виконання тим органом чи посадовою особою, якій вона була направлена. Депутати проігнорували вимогу слідчого і проголосували за її відхилення. Прикро, що новообраній міській владі доводиться займатися не властивими для неї функціями.

***

Марганчане, наверное, еще не забыли прошлогодние баталии по борьбе инициативной группы во главе с Виктором Передриенко за досрочное прекращение полномочий бывшего мера Юрия Трубчанинова. Тогда верх взяла бюрократическая власть, поправшая мнение пяти с половиной тысяч марганчан, подписавших требование об отставке потерявшего уважение людей мера. Пройдя все инстанции, от местных судов до Верховного Суда Украины, от местного прокурора до Генерального прокурора Украины, от губернатора области до Президента Украины, и не получив нигде поддержки, В. Передриенко и депутат горсовета И. Игнатченко отправили все документы о попрании наших конституционных прав в Европейский суд в Страсбург. Несколько месяцев длилась переписка марганчан с секретариатом суда, уточнялись факты, отправлялись недостающие документы и др. И вот, наконец пришло долгожданное известие. Дмитрий Супрун, Юридический Секретарь Европейского суда информирует заявителей о том, что дело под №20272-02 под названием " Передриенко и Игнатченко против Украины" будет рассмотрено Судом "Рассмотрение осуществляется на основании информации и документов, представленных Вами в Суд, — уточняет обращаясь к заявителям, работник суда. Процедура рассмотрения на начальном этапе — письменная, Ваше личное присутствие предусматривается только в том случае, если Вы будете приглашены Судом. Вы будете информированы о решении, вынесенном Судом по Вашему заявлению."

Матеріал надіслав Микола Вітько

 Поділитися