MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тепер Володимир Бойко судиться із податківцями.

16.12.2002   
Кримінальну справу проти донецького журналіста Володимира Бойка було закрито. Суд визнав незаконним його затримання, але Володимир Бойко подав до місцевого суду Ворошиловського району міста Донецька скаргу на постанову прокуратури міста Донецька про закриття кримінальної справи, в якій він оскаржує мотиви і підстави закриття кримінальної справи.

Кримінальну справу проти донецького журналіста Володимира Бойка було закрито. Суд визнав незаконним його затримання.

28 серпня донецький журналіст Володимир Бойко подав до місцевого суду Ворошиловського району міста Донецька скаргу на постанову прокуратури міста Донецька про закриття кримінальної справи стосовно нього.

Володимир Бойко оскаржує мотиви і підстави закриття кримінальної справи, яка була порушена стосовно нього за ухилення від сплати податків. Провадження закрито за п.2 ч.6 КПК України у зв’язку з відсутністю складу злочину. "Я вважаю, що закривати треба за п.1 цієї статті — за відсутності події злочину," — повідомив ІМІ Володимир Бойко. Журналіст вважає, що за три місяці слідства так і не було добуто будь-якої податкової недоїмки з його вини. Здається, думку журналіста поділяє і прокуратура, у постанові якої зазначено, що "обвинение не конкретизировано в части суммы налогов, не уплаченных в бюджет в результате действий обвиняемого".

Як стало відомо ІМІ, в провадженні податкової міліції Донецької області знаходиться близько 400 справ, порушених за фактом несплати податків. І тільки в трьох випадках орган слідства звертався до суду з поданням про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Володимир Бойко був четвертим.

Нагадаємо, що Володимир Бойко був затриманий податківцями 25 червня 2002 року безпосередньо у приміщенні редакції газети "Салон Дона і Баса" і був звинувачуваний слідством у несплаті податків.

Інститут масової інформації 27.08.2002 www.imi.org.ua

 Поділитися