MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Полтавська журналістка Людмила Кучеренко проти посадових осіб .

16.12.2002   
Працівники апарату та пресовій служби органу міського самоврядування відповіли журналістам, що не мають наміру відповідати на інформаційний запит журналістів, тому журналісти звернулися до обласної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання у законній журналістській діяльності.
Шеф-редактор полтавської газети "Новий день" Людмила Кучеренко звернулася до обласної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання у законній журналістській діяльності з боку посадових осіб.

Ще 20 травня цього року Людмила Кучеренко зробила інформаційний запит до Полтавської міськради стосовно міського голови Анатолія Кукоби. Журналістку цікавило, чи складає мер свої повноваження у зв’язку з обранням народним депутатом України.

Незважаючи на те, що передбачений законом термін для надання відповіді складає 10 днів, запит залишався без розгляду протягом місяця. Коли ж 17 червня Людмила Кучеренко разом з редактором газети "Приватна справа" Анатолієм Банним та головою обласного комітету "Правозахист" Олексієм Гавриковим завітали до міськради, щоб дізнатися про долю інформаційного запиту, в апараті та пресовій службі органу самоврядування їм відповіли, що не мають наміру відповідати на запит.

Л. Кучеренко вважає, що керівником апарату Полтавської міськради Зіненком та керівником прес-служби міськради Киктем ненаданням відповіді на інформаційний запит було вчинено перешкоду виконанню професійних обов’язків журналіста, у зв’язку з чим порушено конституційне право читачів на суспільно важливу інформацію, якою є відомості про статус першої особи органу місцевого самоврядування. З огляду на це журналістка просить облпрокуратуру порушити кримінальну справу за ст. 171 (ч.1) ККУ (перешкоджання у законній професійній журналістській діяльності) і притягнути винних до відповідальності.

IMI


Повний перелік публікацій за : | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | р.р.
Свідоцтво про реєстрацію видане обл. комітетом інформації ХК № 425 від 23.01.1997 р.
Редакційна колегія: Ольга ГОНЧАРОВА, Євген ЗАХАРОВ, Володимир КАПЛУН, Ірина РАПП, Інна СУХОРУКОВА (головний редактор). Думки і міркування авторів матеріалів не завжди збігаються з поглядами членів редколегії.
Редакція залишає за собою право скорочувати і редагувати надані матеріали.
 Поділитися