MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Порушення прав людини в світі почастішали — "Міжнародна Амністія".

17.12.2002   
Збільшення числа випадків порушень прав людини "Міжнародна амністія" пов’язує зокрема з антитерористичною боротьбою, розпочатою після терактів 11 вересня.

Після терактів 11-го вересня в США практично в усіх країнах світу минулого року почастішали порушення прав людини. Такі висновки містить оприлюднений у вівторок щорічний звіт правозахисної організації "Міжнародна Амністія". Порушення прав людини зареєстровані загалом у 152 країнах світу. Це на три країни більше, ніж 2000 року. У 47 країнах світу 2001 року людей страчували без судів та вироків. Збільшення числа випадків порушень прав людини "Міжнародна Амністія" пов’язує зокрема з антитерористичною боротьбою, розпочатою після терактів 11 вересня. Так, у звіті йдеться про те, що в США порушуються права осіб, затриманих через підозру до організації терактів. В американських в’язницях вже довгий строк утримують під арештом без винесення відповідних звинувачень 1200 іноземних громадян, переважно вихідців з близькосхідних та південноазіатських країн. Окремий розділ звіту "Міжнародна Амністія" присвятила Німеччині, де зареєстровані кілька випадків жорстоких дій поліцейських по відношенню до затриманих. Коментуючи цей розділ звіту, керівник німецької секції "Міжнародної Амністії" Барбара Лохбілер згадала зокрема і про смерть 31-річного чоловіка в Кельні, яку пов’язують з діями місцевих поліцейських.

"Німецька Хвиля" — українська редакція

 Поділитися