MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Російські правозахисники звинувачують російську владу в геноциді проти чеченців на всій території країни.

17.12.2002   
Саме так в Москві заявила Світлана Ганнушкіна, співавтор документального дослідження російського правозахисного центру "Меморіал" про становище чеченських біженців.

Про це в Москві заявила Світлана Ганнушкіна, співавтор документального дослідження російського правозахисного центру "Меморіал" про становище чеченських біженців. За словами Ганнушкіної: "Наша країна готова до фашизму, а Європа готова це проковтнути. Російські військові розправляються з чеченцями так само, як колись гітлерівці знищували євреїв та циган". Автори дослідження нагадують, що війна в Чечні з невеликими перервами триває вже восьмий рік. Лише з грудня 1999-го Чечню покинули понад півмільйона осіб. Більшість з них позбавлені будь-яких документів, права на роботу й не мають жодних засобів до існування. Західної гуманітарної допомоги вистачає лише одній з десяти родин. "Попри це, — підкреслює Ганнушкіна, — повсюди в Росії чеченці відчувають постійну дискримінацію й знущання з боку влади. Наприклад, чеченським дітям не видають навіть шкільних підручників та зошитів, як їхнім російським ровесникам". Разом з тим, нагадують меморіальці, до Чечні біженці повернутися не можуть, бо там на багатьох з них чекає люта смерть від рук російських солдатів.

"Німецька Хвиля" — українська редакція

 Поділитися