MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Львівська прокуратура та УСБУ відшкодують моральну шкоду батькам Юрія Мозоли, закатованого у СІЗО.

17.12.2002   
Франківський місцевий суд Львова задовольнив позов Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Ніни Карпачової до прокуратури Львівської області та УСБУ у Львівській області про відшкодування моральної шкоди батькам загиблого Юрія Мозоли.

Франківський місцевий суд Львова повністю задовольнив позов Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Ніни Карпачової до прокуратури Львівської області та УСБУ у Львівській області про відшкодування моральної шкоди батькам загиблого Юрія Мозоли — Івану та Іванні Мозолам.

Суд постановив стягнути з УСБУ у Львівській області по 50 тис. грн. кожному з батьків, а з прокуратури Львівської області — по 15 тис. грн. кожному з батьків.

Н.Карпачова після закінчення засідання суду сказала журналістам, що задоволена рішенням суду. "Водночас у мене немає почуття перемоги, хоч рішення прийняте те, яке я чекала", — сказала вона. За її словами, вперше в Україні позов було подано не проти конкретних людей з правоохоронних органів, а проти самої системи.

Позов українського омбудсмена до прокуратури та СБУ був поданий 4 лютого 2001 року. У позові Н.Карпачова просила відшкодувати моральну шкоду Івану та Іванні Мозолам у зв’язку із втратою годувальника у 1996 році.

27 березня 1996 року Юрій Мозола був затриманий за підозрою у скоєнні ряду вбивств на території Львівської області та ув’язнений у слідчому ізоляторі УСБУ у Львівській області, де через три дні помер від катувань. Через тиждень правоохоронці затримано серійного вбивцю Анатолія Онопрієнка.

Наш информ.

 Поділитися