MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Переписуємось с СБУ.

17.12.2002   
Луганське відділення Комітету виборців України звернулося до Сєвєродоміськвідділу СБУ з запитом щодо фактів проведення опитувань спостерігачів і отримала відповідь, яку ми і пропонуємо увазі наших читачів.

ЛОВ ВГО КВУ звернулося до міськвідділу СБУ з запитом щодо фактів проведення опитувань спостерігачів і отримала відповідь. Пропонуємо листування третьому сектору України — можливо це "пробна куля" для з’ясування нашої майбутньої реакції.

Начальнику Сєвєродонецького відділу СБУ в Луганській області

С.А.Грачову

3-4 квітня 2002 року Вашими співробітниками Погорєловим Є.В. та Полстяним В.Ю. були узяті письмові пояснення з кількох осіб, що були спостерігачами на виборах 31 березня 2002 року у якості кореспондентів газети КВУ "Точка зору". Питання, що ставилися співробітники СБУ нашим спостерігачам, стосувалися проведення мобілізаційної кампанії, що здійснювала ЛОВ ВГО КВУ по залученню волонтерів, їх навчанню і виплат відшкодування на транспортні витрати та харчування.

Такі дії виходять за компетенцію, передбачену для СБУ ст. 24 Закону України "Про Службу безпеки України", суперечать ч.2 ст.8 та ст.25 Закону України "Про об’єднання громадян".

Згідно ч.4 ст.5 Закону України "Про Службу безпеки України" прошу надати письмові пояснення щодо неправомірного втручання СБУ в статутну діяльність ЛОВ ВГО КВУ.

Голова ЛОВ ВГО КВУ

Олексій Светиков

№36/1056 від 24.05.02 р.

Керівнику Луганського Відділення КВУ Свєтікову О.О.

З приводу вашого запиту за №52 від 21.05.02 р. про начебто неправомірне втручання співробітників МВ СБУ у діяльність ЛОВ КВУ роз’яснюю, що згідно статті 8 пункт 1 Закону України "Про оперативно-розшукувальну діяльність" органи СБУ мають право опитувати осібіз їх згодиі використовувати їх добровільну допомогу. Бесіди з учнями СХМТ проводилися згідно з положенням ст. 24 Закону України "Про службу безпеки України". При цьому будь-які постановочні питання, що зачіпляють законні інтереси вашої організації, не задавалися. У цьому ви можете переконатися самі, опитавши вказаних осіб.

Начальник підрозділу УСБУ

С.Грачов

P.S.: Щодо згоди і добровільної допомоги, то студентів старшого курсу технікуму, що приймали участь у виборах у якості спостерігачів — кореспондентів "Точки зору" викликали до заступника директора й у його присутності узяли письмові пояснення.

Олексій Свєтіков

 Поділитися