MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява з приводу пограбування офісу Луганської обласної організації КВУ.

17.12.2002   
Комітет виборців України не виключає політичних мотивів пограбування. Можливо, причиною цього стали публікації про порушення під час виборів на Луганщині, або звернення ЛОО КВУ із запитом до Сєвєродонецького управління СБУ з запитом щодо вимог до волонтерів КВУ надати письмові пояснення з приводу своєї праці спостерігачами під час останніх виборів.

У ніч з 25 на 26 травня в місті Сєвєродонецьку невідомі пограбували офіс Луганської обласної організації "Комітет виборців України". В цьому ж офісі знаходився обласний корпункт Інтернет-порталу "Політична Україна" та редакція газети "Третій сектор", що видається ЛОО КВУ. З офісу було викрадено всі комп’ютери, іншу оргтехніку та побутову техніку. Загальна сума збитків зараз підраховується. За фактом пограбування подано заяву до Сєвєродонецького міського відділу УМВС.

Комітет виборців України не виключає політичних мотивів пограбування. На користь останнього свідчать, зокрема, публікації про порушення під час виборів на Луганщині, які нещодавно були оприлюднені в газеті "Третій сектор" та на порталі "Політична Україна". Окрім того, після виборів керівництво ЛОО КВУ звернулося Із запитом до Сєвєродонецького управління СБУ щодо фактів допиту спостерігачів КВУ співробітниками Служби безпеки. Управління СБУ дало відповідь, у якій пояснювалося, що згадані дії представників СБУ не суперечать чинному законодавству. Текст запиту та відповідь на нього 24 травня були оприлюднені на порталі "Політична Україна".

Факт пограбування офісу Луганської обласної організації КВУ та інші факти тиску і насилля щодо активістів організації Комітет виборців схильний розцінювати як політичне переслідування, пов’язане з діяльністю КВУ під час цьогорічної виборчої кампанії.

КВУ вкотре звертається до правоохоронних органів приділити особливу увагу розслідуванню згаданих злочинів, а також зробити все можливе для унеможливлення подібних ситуацій в майбутньому.

 Поділитися