MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Число смертних страт у світі зросло вдвічі.

18.12.2002   
Дані звіту правозахисної організації "Міжнародна амністія"

Число смертних страт у світі в 2001 році зросло вдвічі в порівнянні з попереднім роком, говориться в опублікованому сьогодні звіті правозахисної організації "Міжнародна амністія".

Так, за даними організації, у минулому році смертної страти зазнали 3 тисячі 48 чоловік, хоч реальна цифра може бути набагато більшою. Смертний вирок приводився у виконання в 31 країні світу. При цьому 90% вироків припало на Китай, Іран, Саудівську Аравію та США.

Тільки у Китаї в 2001 році у рамках національної програми по боротьбі із злочинністю було страчено 2 тисячі 468 чоловік.

При цьому, як говориться у звіті, особливу стурбованість викликає той факт, що смертна кара все частіше застосовується для покарання злочинів, не пов’язаних з насильством, таких, наприклад, як гомосексуалізм у Саудівській Аравії, транспортування наркотиків у Південно-Східній Африці, перелюбство в Нігерії й Судані, а також корупція в Китаї.

Наш інформ

 Поділитися