MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Едуард Гурвіц про справу Олега Ляшка.

18.12.2002   
Ігор Столяров, м.Одеса
Народний депутат України Едуард Гурвіц переконаний, що нині в Україні "значну частину преси купили. Частину залякали. А тих, кого не вдалося залякати чи купити, тепер намагаються зламати."

Народний депутат України Едуард Гурвіц переконаний, що нині в Україні "значну частину преси купили. Частину залякали. А тих кого не вдалося залякати чи купити тепер намагаються зламати.

Все те, що відбувається, жодним чином не збільшує авторитет влади.

Особливе місце тут займає історія з головним редактором газети "Свобода" Олегом Ляшком, якого нині утримують під вартою у Черкасах.

Це, в цілому, шкодить не лише стабільності в країні, але і авторитету України у світі.

Ситуація з Олегом Ляшком доводить, що навіть коли починають знущатися, саджати у в’язниці журналістів, їхні колеги не спроможні їх захистити. У цьому є проблема української журналістики".

До речі, мас-медіа в Україні чомусь замовчують судове протистояння в Одесі та спроби виборчого блоку "Наша Україна" скасувати результати виборів міського голови та депутатів міськради. "Наша Україна" вважає вибори сфальсифікованими.

Едуард Гурвіц вважає, що "конфлікт в Одесі найбільш яскраво показує, до якого цинізму можливо дійти під час фальсифікації.

Руслан Боделан, без сумніву, програв вибори. Ця поразка була дуже вражаючою. Йому лише вдалося незаконно сфальсифікувати результати голосування. А тепер вони хочуть уникнути відповідальності.

Підконтрольна владі преса нічого про Одесу писати не буде. Вони взагалі не хочуть, щоби про це знали, бо це є свідченням мерзотної поведінки чиновників."

 Поділитися