MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Миколаївщині влада сприяє СДПУ(о) та Блоку „За ЄдУ“

18.12.2002   
Ігор Столяров, м.Одеса
Моніторинг, що був проведений обласним комітетом „Рівність можливостей“, показав, що влада створює найкращі умови для спілкування з виборцями лише тим кандидатам у народні депутати, які саме і є представниками цієї влади. Всі інші є за межами цього інформаційного простору.

На Миколаївщині виборча кампанія мало чим відрізняється від інших регіонів України. І тут всі переваги має виборчий блок „За єдину Україну“. Протести опозиції з приводу численних порушень постійно ігноруються.

Інтернет-сайт всеукраїнського громадського центру моніторингу в одній з останніх публікацій, присвячених Миколаївщині, пише, що найактивніше у позитивно-нейтральному дусі засоби масової інформації регіону висвітлювали діяльність політичних партій — СДПУ (о) та „Жінки за майбутнє“, а серед блоків — „За єдину Україну“. Особливо активним тут виглядає голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша.

Моніторинг було проведено обласним комітетом „Рівність можливостей“.

Показовою в регіоні є ситуація у Заводському виборчому окрузі. Тут мандат серед інших виборює кандидат у народні депутати України, член Партії промисловців Віктор Лисицький.

„Влада створює найкращі умови для спілкування з виборцями лише одному кандидату у народні депутати. Всі інші є за межами цього інформаційного простору і намагаються пробитися в нього власноруч.

На Чорноморському суднобудівному заводі, одному з кандидатів, якому влада активно сприяє — Михайлу Рихальському (заступнику голови обласної держадміністрації), надали можливість одноосібно зустрітися з трудовими колективами чотири рази. У цей же час інші кандидати практично не мають можливості зустрітись з трудовими колективами Чорноморського заводу.

Більш того, збирали ректорів вузів, в тому числі і приватних, і попередили, що лише шановний пан Рихальський має бути у цих вузах. Його портрети є у всіх навчальних закладах. Іншим дорога туди закрита.“

У 128-у Заводському виборчому окрузі, за словами Віктора Лисицького, говорити про демократичні вибори не доводиться. „В інших округах ситуація є подібною, бо коли глядач вмикає обласне телебачення йому здається, що триває своєрідна „есдекіада“, або всі мешканці Миколаївської області люблять лише один передвиборчий блок. Його назва — „За єдину Україну““.

 Поділитися