MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Передвиборчі скандали у Кіровограді До числа небезпечних кандидатів в народні депутати регіональні владоможці записали представників Блоку Юлії Тимошенко.

18.12.2002   
Ігор Столяров.
Найпоширеніший захід для нейтралізації небажаних кандидатур - зняття з виборчих перегонів. Так відбулося з кандидатом на посаду міського голови Кіровограда Валерієм Кальченком.
У Кіровограді новий передвиборчий скандал. Знято з реєстрації кандидата на посаду міського голови та у народні депутати України Валерія Кальченка, який є Головою обласної організації партії „Батьківщина“.

Кіровоградці дотепер не знають — чому так довго тримають у слідчому ізоляторі нинішнього міського голову Олександра Нікуліна. Опозиційна преса стверджує, що його випустять на свободу відразу після завершення березневих виборів. Для влади Олександр Нікулін є особливо небезпечним, бо був серед тих міських голів в Україні, які лояльно поставилися до учасників загальнодержавної акції „Україна без Кучми“. До числа небезпечних регіональні владоможці записали і Блок Юлії Тимошенко. Не маючи підстав для того, щоби запроторювати активістів блоку до в’язниць, їх знімають з виборчих перегонів. Так відбулося з кандидатом на посаду міського голови Кіровограда Валерієм Кальченком.

На думку багатьох регіональних політиків, він є серед найбільш реальних кандидатів, які можуть опинитись на посаді мера.

За словами кіровоградського юриста Андрія Сирнова: „Зняття Валерія Кальченка з реєстрації було політичним замовленням його опонентів. Суд не враховував жодних наведених стороною Кальченка зауважень.

Фактично, згідно з рішенням суду, Валерій Кальченко перевищив свій виборчий Фонд як кандидат на посаду міського голови. Підставою стали поширені листівки, оплачені з рахунку кандидата у народні депутати пана Кальченка. Їх зміст був таким „Хочу відродити місто. Валерій Кальченко“. Листівки було зареєстровано у окружній виборчій комісій і відвертих агітацій як за кандидата на посаду мера — вони не містили. Суд це до уваги не взяв“.

Андрій Сирнов наголосив, що як кандидат у народні депутати Валерій Кальченко мав право поширювати листівки з вищезазначеним нейтральним змістом.

Нині подано апеляційну скаргу. У обласній організації партії „Батьківщина“ переконані, що Валерія Кальченка буде відновлено кандидатом на посаду міського голови. Захищати його права у Кіровограді відтепер буде відомий юрист Василь Онопенко.
 Поділитися